(închide)

Aur la un concurs național pentru motrenii Maria Rușeț și Alexandru Guțoiu!

 

Olimpicii naționali Maria Rușeț și Alexandru Guțoiu, elevi ai Colegiului Tehnic Motru, au fost, din nou, cei mai buni la un concurs național de matematică! La fel ca și în anii trecuți, cei doi olimpici au obținut medaliile de aur la această importantă comptiție.

Reprezentanții  Colegiului Tehnic Motru i-au felicitat pe elevii de aur care au obținut din nou premiile cele mai importante la Concursul Național Adolf Haimovici, care a avut loc în perioada 17-19 mai 2019 la Iași! Astfel, Guțoiu Alexandru-Clasa a 11-a, premiul I (aur) și Rușeț Maria-Clasa a 12-a, premiul I (aur), Bejinaru Robert-Clasa a 12-a, premiul II (argint) și Mărășescu Alexandru-Clasa a 9-a, mențiune.

Alexandru Guțoiu este unul dintre cei mai buni elevi ai CT Motru și a demonstrat acest lucru an de an prin participarea la olimpiade și concursuri școlare la care a obținut cele mai importante premii. Este pasionat de lingvistică, o știință pe care o studiază în timpul său liber. A reuşit să se califice la faza naţională a Olimpiadei de lingvistică pe când era în clasa a IX-a, o performanță greu de atins! De asemenea, Alexandru mai este apsionat de matematică, fizică și chimie. „Mi-a plăcut stilul subiectelor de lingvistică, pentru că totul este bazat pe logică. Nu e nevoie de calcule sau de formule, ci trebuie doar să gândesc. La lingvistică este nevoie de mult exerciţiu, pentru că ideile sunt aceleaşi. Nu se învaţă teorie. Şi nu te plictiseşti, fiindcă exerciţiile sunt de mai multe tipuri. Se pot da mai multe cuvinte într-o anumită limbă sau un cod şi traducerea într-o altă ordine, după care trebuie asociate cuvintele şi codurile, după care trebuie explicat modul în care ai făcut asocierile. Se mai poate da un text în limba română, care trebuie tradus într-un anumit cod”, spunea elevul. Anul trecut, Alex a obținut medalia de bronz la Olimpiada Naționala de Fizică și premiul pentru cea mai bună lucrare practica (punctaj maxim)!

În 2018, tot la Concursul Național de Matematica Aplicată”Adolf Haimovici”, desfășurat la Iași, Maria și Alex au fost cei mai buni. Iată rezultatele de anul trecut: Gutoiu Alexandru-Medalie de Aur-clasa a10-a și Ruset Ioana Maria-Medalie de Aur și punctaj maxim (28 de puncte)-clasa a11-a.

Galerie foto


Vizualizări: 1,876

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste