(închide)

Festivalul de Folclor Păstoresc „Urcatul oilor la munte” - crez și tradiție pentru novăceni!

 

DUMINICĂ, 19 mai 2019, are loc Festivalul Folcloric Păstoresc ”Urcatul oilor la munte”, sărbătoare de suflet pentru fiecare fiu(fiică) al(a) Novaciului!  Festivalul de Folclor Păstoresc ”Urcatul oilor la munte” - crez și tradiție pentru novăceni - atracția iubitorilor de folclor păstoresc - eveniment în atenția turiștilor care aleg să petreacă un sfârșit de săptămână în zona Novaci - Rânca.
„Veniți la sărbătoarea comunitatii de unde ”v-ati luat zborul”! Amintiți-vă de ei, de crescătorii de animale din familiile voastre, și, mai ales nu utati legea sfânta a comunitatii noastre de păstori pe care putini îi cunosc, mai puțini îi înțeleg, dar foarte mulți recunosc din convingere faptul că sunt serioși păstrători de tradiții”, spune Elena Basarabă, unul dintre organizatori. Urcatului oilor la munte este simbolul unității în comunitate, al bunei înțelegeri între familii, între novăceni și păstori din judetele Alba, Sibiu, Vâlcea și Hunedoara, în conviețuirea lor sus, pe crestele munților. Acest obicei este lecția de viață, lecție sfântă, lege nescrisă pentru fiecare dintre noi, novăcenii care avem origini păstorești. Este o lectie despre conviețuire pasnică, despre pace și înțelegere între vârstnicii și tinerii unei familii, despre unitate și toleranță într-o comunitate mică, este lectia pe care am primit-o zilnic de la părinții, bunicii și străbunicii noștri, pe care o transmitem generațiilor viitoare asa cum am învățat-o fiecare, spun novăcenii cu mare drag de tradiție. 

Teatru pentru novăceni

În cadrul manifestării ZILELE CULTURII NOVACENE, novăcenii și nu numai vor avea ocazia să urmărească un spectacol de teatru pentru toate vârstele cu actorii Teatrului "Elvira Godeanu" din Tg. Jiu, JOI - 16 mai 2019, începand cu ora 10,00. Oaspete de onoare actorul novăcean EUGEN TITU!

Iată programul manifestării cultural-artistice: - ora 10,00 - Muzicantii din Bremen, ecranizare dupa povestea cu acelasi nume scrisa de Fratii Grimm recomandată prescolarilor si elevilor din invatamantul primar;
- ora 12,00 - Fabrica de IMPRO, pentru elevii de gimnaziu;
- ora 13,00 - IONA, ecranizare dupa opera cu acelasi nume scrisa de Marin Sorescu pentru elevii de liceu.
In piesa de teatru Iona va juca actorul(regizor) novăcean EUGEN TITU, un talent cu care comunitatea noastra se mandreste. Intrarea 10,00 lei.

Galerie foto


Vizualizări: 280

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste