(închide)

Beneficiarii Complexului de Servicii Sociale Strehaia au primit daruri din partea elevilor din Motru și Broșteni

 

Clipe de fericire și emoții…pentru beneficiarii Complexului de Servicii Sociale Strehaia, județul Mehedinți!


La nivelul instituțiilor Clubului Copiilor Motru Gorj (cerc Jocuri Logice, prof. Albu Constantin –cerc Muzică Populară, prof. Bejinaru Maria-cerc Pictură, prof. Morega Adriana-cerc Cultură  și Civilizație Engleză, prof. Pandurița Carmen-cerc Fizică-Chimie ) respectiv Școala Gimnazială Broșteni jud.Mehedinți (coordonator local SNAC prof.ȋnv.primar Petcu Gabriela, prof. Mihaela Drăghici, prof. Brezoi Săndica) ȋn colaborare cu instituțiile Colegiul Național George Coșbuc (prof.ȋnv.primar Motȋntău Daniela-cls.preg.), Școala Gimnazială Nr.1(prof.ȋnv.primar Ardeiu Jeni Aurora-cls.III, prof.ȋnv.primar Crăciun Dorina-cls.I) în perioada 21 – 25 noiembrie 2022 s-a desfășurat o amplă acțiune de colectare a fructelor, legumelor și a altor produse specifice, în vederea donării acestora.
            S-a adus un zâmbet și speranță pe chipul acestor bunici, amintindu-le de inocența copilăriei, emoțiile au fost mari de ambele părți… s-au bucurat nu neapărat pentru că au primit ci pentru că ″ușa″ lor a fost deschisă cu zâmbete calde și clinchet de copil. Aprecierea și recunoștința s-au răsfrânt în privirile umezite de lacrimi, în cuvintele de mulțumire, în timidele strângeri de mâini și ȋmbrățișări.

Este necesar a ȋi  învăța pe copiii noștri că orice bătrân este chipul omului ca plinătate, iar un zâmbet sau o vorbă bună spusă unui bătrân este a-i dărui o zi mai mult de viață, ei fiind ambasadorii vieții.

Faptele bune ne-au reunit din nou, cu scopul menținerii ″punții″ dintre cele două județe Gorj și Mehedinți pentru a mângâia obrajii plânși ai celor nefericiți și a ne asuma neputința celuilalt.

Prin acest demers, voluntarii intenționează să dezvolte și să ȋntărească abilitățile  sociale și relațiile interumane de a trăi într-o societate solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea şi angajamentul.
Mulțumesc cu prețuire colegilor mei profesori, învățătorilor, elevilor și părinților acestora, cei care am reușit ducerea la îndeplinire a acestui ″dar″ ! 

Acțiunea a continuat astăzi la Complexul de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială Tg-Jiu (29 noiembrie 2022).

Articol realizat de Coordonator local  S.N.A.C-CCMotru (cerc Jocuri Logice), Prof. Cosmina Vȋnturiș
 

Galerie foto




Vizualizări: 959

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste