(închide)

David Mișcu din Motru, olimpic pasionat de biologie și lingvistică: „Școala este unul dintre cele mai importante lucruri din viața unui om!”

 

David Mișcu are 12 ani și este elev în clasa a VI-a D la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru. De-a lungul anilor de școală a participat la olimpiade și concursuri naționale, la care a obținut rezultate bune, pentru care a  muncit pe măsură! La un concurs național de biologie, David s-a clasat pe locul IV, primid mențiune și multe felicitări din partea profesorilor săi. Elevul este pasionat, de asemenea, de lingvistică, materie care nu se predă la clasă.

În opinia copilului de 12 ani din muncipiul Motru, școala este cea mai interesantă etapă a copilăriei, aici învățănd mereu lucruri noi și folositoare. Mereu i-a plăcut matematica și a participat la concursuri școlare unde și-a arătat măiestria, câștigând diverse premii. „Școala ne oferă cunoștințele de bază, fără de care drumul nostru în viață ar fi greu. La școală am descoperit ce înseamnă emoția concursurilor și olimpiadelor. Încă din clasele mici am participat la concursuri de matematică și română. Cel mai greu concurs mi s-a părut Luminamath, unde am luat premiul II în clasa a II-a. La Gazeta Matematicii am luat premiul I și mi s-a acordat diploma de excelență. Am mai participat la Mate + și la Comper Mate și română, unde am luat premiul I și II. Îi mulțumesc doamnei învățătoare, Tîrlea Ramona, pentru că mi-a deschis calea către tainele învățăturii și că a avut încredere în mine”, a spus elevul David Mișcu.

Este pasionat de lingvistică

Clasa a V-a a deschis noi orizonturi de învățare elevului ambițios. La începutul clasei a V-a, cu ajutorul profesorului de limba și literatura română, David a descoperit lingvistica, materie care nu se predă la clasă. Acest lucru nu l-a împiedicat pe copil să învețe din ce în ce mai bine și să participe la olimpiadă. „Când am ajuns în clasa a V-a am avut emoții foarte mari, pentru că începeam o nouă etapă din viața mea. Aici am cunoscut profesori prietenoși, sinceri și talentați. Tot aici am descoperit biologia și lingvistica. Doamna de română, Ochiană Ionica, m-a încurajat și m-a pregătit pentru olimpiada de lingvistică. La început mi s-a părut foarte greu, deoarece era ceva nou pentru mine, dar cu ajutorul doamnei profesoare am prins încredere în mine și am reușit să iau mențiune onorabilă pentru care am fost premiat de către domnul primar. Mi-aș dori tare mult să ajung să particip la olimpiada internațională de lingvistică”, a spus olimpicul David Mișcu din Motru. 

Medaliat cu bronz la un concurs național de biologie

Biologia este o altă materie la care David Mișcu excelează! Și asta se datorează și profesoarei sale, Maria Zăvoianu. David se bucură și de sprijinul familiei sale. „Am mai participat la olimpiada de matematică și de geografie, dar și la concursul național de biologie George Emil Palade. Din păcate nu m-am calificat la matematică și geografie la națională, dar m-am calificat la biologie unde am fost al doilea pe județ, iar la etapă națională am luat mențiune. Aceste rezultate nu puteam să le obțin fără ajutorul doamnei profesoare de biologie, Zăvoianu Elena Maria, care a avut răbdare cu mine și datorită doamnei am dezvoltat o pasiune pentru biologie. Această materie mă atrage prin semnificația și amploarea ei. Din ea aflăm despre apariția întregii vieți pe Pământ. Datorită acestei pasiuni pentru biologie, m-am hotărât asupra profesiei mele. Vreau să devin medic. Școala este unul dintre cele mai importante lucruri din viața unui om, pe care noi trebuie să îl prețuim!”, a mai adăugat elevul olimpic.

Galerie foto



Vizualizări: 1,315

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste