(închide)

Bianca Surupăceanu din Baia de Fier, solista talentată care își dorește o carieră de medic veterinar: „Muzica este o pasiune și un dar!”

 

Bianca Surupăceanu are 9 ani și este din Baia de Fier, una dintre cele mai frumoase și pline de tradiții comune din județul Gorj. Crescută într-o familie frumoasă, de oameni credincioși și foarte muncitori, Bianca a descoperit muzica populară de mică. La 3 ani, când abia învățase să articuleze toate cuvintele, micuța blondă cu ochi mari a început să le cânte părinților și bunicilor și să le bucure sufletele. Au observat cu toții că fetița are talent, așa că, atunci când au dat-o la școală, au decis să o înscrie și la cursuri de canto popular. „Am vârsta de 9 ani și cânt de când aveam trei. Acum sunt elevă în clasa a III-a la Liceul Tehnologic Baia de Fier. Muzica pentru mine este o pasiune, cânt cu bucurie, este și un dar de la Dumnezeu. La cursurile de canto am început să particip când aveam șase ani, ai mei văzând cât de mult îmi place să cânt, au decis să iau și lecții, ca să perfecționez acest dar de la Dumnezeu”, a spus Bianca Surupăceanu pentru Pagina Olteniei.

Eleva talentată se pregătește la canto popular cu Ana Cristina Măgureanu, profesoară de canto la Căminul Cultural Baia de Fier. Deoarece nu s-a ivit ocazia participării la vreun festival de muzică foarte important, Bianca nu a câștigat decât câteva diplome la manifestări organizate pe plan local, dar și județean, de fiecare dată fiind foarte apreciată de cei care au ascultat-o cântând. „Din păcate nu am câștigat niciun premiu fiindcă nu am participat încă la concursuri, însă am primit câteva diplome de excelență. Cea mai importantă diplomă am primit-o la festivalul din orașul Turceni. De asemenea, nu am încă melodii filmate sau videoclipuri, dar vor veni, căci îmi doresc să evoluez și asta înseamnă și filmarea unor clipuri și înregistrarea unor melodii. Pe scenă mă simt foarte bine, recunosc că de fiecare dată sunt și mici emoții, însă sunt constructive!”, a povestit micuța solistă de muzică populară din Baia de Fier.

Iubește animalele și tradițiile!

Deoarece este convinsă că pasiunea pentru muzică o va însoți pe tot parcursul existenței sale, Bianca și-a făcut planurile de viitor pornind de la acest aspect. Când va veni vremea să se înscrie la liceu, va merge la Târgu-Jiu, ca să studieze canto în continuare. „Eu vreau să merg la liceul de canto, de muzică, însă la facultate încă nu m-am gândit serios. Mi-aș dori ca pe lângă muzică să îmi fac carieră în medicina veterinară, să pot îngriji animalele. Le iubesc pe toate, dar îmi plac foarte mult caii. Muzica va fi mereu cu mine, face parte din mine, din ce sunt eu ca om, deși sunt doar un copil, așa simt. Îmi plac toți artiștii, însă admir foarte mult pe Valentin Sanfira, Roberta Crintea, Olguța Berbec, Niculina Stoican, Carmen de la Salciua etc”, a afirmat Bianca Surupăceanu, care promite că își va urma visul de a deveni o cunoscută solistă de muzică populară care va duce mai departe tradițiile din Baia de Fier!

Galerie foto







Vizualizări: 2,190

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste