(închide)

Campioana Viviana Gînju, cetățean de onoare al comunei Roșia de Amaradia!

 

Câștigătoare a mai multor medalii de aur și o viitoare stea a gimnasticii românești, micuța Viviana Gînju din comuna Roșia de Amaradia va fi premiată de autoritățile locale cu ocazia Zielelor Comunei. Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia, a declarat că Viviana, mândria localității, va primi titlul de „Cetățean de onoare” și un premiu în bani.

La Campionatul Național de la Buzău, gimnasta  Viviana Gînju, originară din comuna Roșia de Amaradia-Gorj, a obtint patru medalii de aur la individual compus, sol, paralele si barna si o medalie de bronz la sarituri. Tot în luna mai, micuța gimnastă a mai obținut două medalii de aur la Arad, la Campionatul național de gimnastică artistică rezervat junioarelor III, fiind campioană națională la sol și paralele. Viviana face parte din echipa de gimnaste ale Liceului cu Program Sportiv Cetate Deva. Este un copil foarte talentat și ambițios, iar reprezentanții comunei sale natale se declară mândri și bucuroși și îi sunt alături! „Povestea Vivianei Gânju este una la fel de frumoasă ca a oricărei alte gimnaste: când mama ei a aflat că e însărcinată cu fetiță, și-a dorit din tot sufletul ca fetița ei să facă gimnastică de performanță! Iar când Vivi a fost suficient de mare încât să stea la Deva singură, a dus-o acolo. Așa a ajuns Vivi la Deva! Este un copil foarte puternic, foarte ambițioasă și muncitoare si înzestrată de la mama natură cu foarte mult talent! De aceea a și performat în scurt timp!”, spunea, într-un interviu, Rodica Mischiu, mama gimnastei Cristina Popescu (o altă micuță campioană din Gorj, mai exact din Bumbești-Jiu-povestea lor AICI).

Cetățean de onoare!

Astfel, cu ocazia Zilelor comunei Roșia de Amaradia, care vor avea loc în perioada 28-30 iunie, Viviana Gînju va primi titlul de Cetățean de onoare și 3.000 lei-premiu în bani. „Este o cinste și o mare mândrie pentru noi că avem o campioană aici! Îi cunoaștem familia, le știm greutățile și dorim să le fim alături, tocmai de aceea am decis și acordarea premiului în bani. Viviana este o campioană și cu siguranță o așteaptă un viitor măreț! O felicităm și îi ținem mereu pumnii când participă la competiții!”, a spus, pentru Pagina Olteniei, primarul Liviu Cotojman. În cadrul manifestărilor ocazionate de Zilele comunei vor mai fi premiate și șase cupluri care aniversează 50 de ani de căsnicie. Cetățenii din Roșia de Amaradia sunt așteptați să se distreze în cursul celor trei zile de sărbătoare. Artiști precum Ionuț Dolănescu, Nicu Fîciu, Aura Stoican și alții le vor cânta și îi vor încânta. Primarul Liviu Cotojman spune că va încerca de fiecare dată să îi fie alături campioanei Viviana și familiei sale: „Fetița are talent imens! Îi cunoaștem povestea și cu siguranță vom încerca să le fim alături. Nu avem nicio firmă mare în comună care ar putea sponsoriza fetele-campioanele noastre la gimnastică, însă îi vom ajuta cum vom putea. O felicităm din tot sufletul pentru toate realizările sale!”.

Nevoi multe, bani drămuiți

Ca în orice sport de performanță, susținerea financiară de care au nevoie micile gimnaste este destul de mare. Școala unde învață și se antrenează le oferă cam tot ce au nevoie, dar sunt cheltuieli pe care trebuie să le acopere cei din familie. Vorbim aici de echipament sportiv, uneori cantomente la mare sau la munte pentru refacerea sportivelor, analizele medicale etc. Ideea este că gimnastelor și familiilor lor le trebuie sprijin financiar care ar putea fi oferit de marile companii din Gorj-sau din alte județe, de ce nu-căci drumul spre performanță este greu! Reprezentanții școlii de la Deva și părinții acestor sportive  se străduiesc să le ajute să aibă un viitor plin de reușite! „Suntem mândri de sportivele noastre, de tot ce au realizat până acum și speram că vor avea un viitor luminos! Ne am asumat acest drum greu si mergem pe el cu demnitate, indiferent de sacrificii! Dar daca cineva vrea sa ni se alăture pe acest drum greu, dar frumos, îi suntem recunoscători! Le mulțumim tuturor celor care ne ajută și ne-au ajutat”, a spus Rodica Mischiu, mama uneia dintre micuțele gimnaste de la Deva.

Galerie foto






Vizualizări: 2,741

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste