Casa memorială Nicolae Ceaușescu – Scornicești vizitată de din ce în ce mai puțini turiști

 

În localitatea Scornicești din județul Olt se află casa memorială a președintelui comunist Nicole Ceaușescu. Acesta a fost cel mai longeviv și mai cunoscut dictator român ce a condus țara timp de 22 de ani (1967 – 1989). Casa unde a crescut dictatorul român, transformată în muzeu, este compusă din două camere de dimensiuni mici, un hol și un pridvor. Aici se păstrează o parte din mobilierul și obiectele familiei, precum și câteva tablouri și un bust al Alexandrei Ceaușescu, mama dictatorului.

Casa memorială „Nicolae Ceaușescu” (1918-1989) este adăpostită de localitatea Scornicești, care a fost leagănul copilăriei sale, scrie https://planiada.ro

A fost construită spre finalul secolului al XIX-lea, în stil simplu, tradițional, specific caselor zonei și este alcătuită din două încăperi, un hol și un pridvor. A fost păstrat mobilierul original și mai multe obiecte casnice, lăzi de zestre, fotografii, bustul mamei acestuia, Alexandra, sau o pictură cu Nicolae Ceaușescu care-l ilustrează la vârsta de 14 ani. Un detaliu mai puțin știut e că încă din perioada comunismului era un obiectiv turistic, iar cadrele de învățământ aduceau elevii să vadă locul unde s-a născut cel care îi conducea. Pentru unii e un loc al nostalgiei, pentru alții al curiozității sau al nepăsării. Acum, în Scornicești mai trăiesc câteva rude îndepărtate ale lui Ceaușescu.

Detalii despre Casa memorială a lui Nicolae Ceaușescu găsiți și pe https://www.vice.com/

Galerie foto


Vizualizări: 4,467

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste