(închide)

Căsuța răsturnată, obiectiv unic în România, poate fi vizitată și la interior! „Totul este fantastic!”

 

Și-a văzut visul cu ochii! Asta s-ar putea spune despre Alex (Ducu n.red.) Luțan, un antreprenor  din comuna Bumbești-Pițic, care a construit de la zero singura casă cu susul în jos din România. Căsuța răsturnată de la Poienari a devenit în câteva luni obiectiv turistic de trecut pe „lista” oricărui pasionat de călătorii. De la sfârșitul lunii februarie, Ducu a deschis și ușile căsuței răsturnate, astfel că turiștii o pot vizita la interior! Căsuța răsturnată este un imobil ce are acoperișul pe sol și fundația în aer, iar la interior, toate obiectele sunt prinse în așa fel încât să reflecte ideea de casă răsturnată. 

Ți-ai imaginat cum ar fi dacă ai sta într-o casă care, practic, este cu susul în jos? Hai în Gorj, la Poienari din Bumbești-Pițic, și vei afla „pe pielea ta”, mai ales că poate fi vizitată și la interior! În perioada pandemiei din primăvara-vara lui 2020, Ducu a început să construiască în satul natal un astfel de obiectiv. Casa răsturnată este pe structură de fier și apoi realizată din lemn, pentru a fi cât mai ușoară. Construcţia cântăreşte cinci tone şi a fost ridicată în două luni. Alte trei luni au durat lucrările la interior. De la sfârșitul lunii februarie, Căsuța răsturnată de la Ponoarele (Poienari)-Gorj poate fi vizitată și la interior. Astfel, pentru câteva selfie-uri spectaculoase, turiştii scot din buzunar câte 15 lei. Este unică în România, dar astfel de proiecte se mai regăsesc în Turcia, Austria ori Polonia. „Vă invităm să o vizitați la adresa Comuna Bumbești-Pitic sat Poienari, strada Dumbrava mică Nr 1 jud. Gorj, aproape de Pădurea Colorată. Știm că pare ireal, tocmai de aceea vă așteptăm!”, spune Alex Ducu, care a investit până acum 12.000 de euro, bani pe care i-a strâns în ultimii ani, inclusiv muncind în străinătate. La partea de interior, Alex Ducu spune că a muncit foarte mult, treaba nefiind una ușoară. Din fericire, după trei luni de muncă, interiorul Casuței răsturnate de la Poienari poate fi vizitat. De când s-a deschis și interiorul, reacțiile sunt și mai amuzante. Vizitatorilor le vine greu să creadă că Alex Ducu și prietenii săi au reușit să prindă mobila în tavan, care de fapt este podeaua casei răsturnate. Au prins și electrocasnice, cești, farfurii, un televizor perfect funcțional. Interiorul Căsuței răsturnate atrage și mai mulți vizitatori. „Am avut impresia că stau pe acoperiş. Casa e complet răsturnată şi totuşi nu cazi! Foarte tare ideea și merită să vii ca să o vezi și să faci multe poze pentru rețelele sociale”, a spus un adolescent venit în vizită. „Totul este fantastic! Foarte frumos și cred că au muncit mult! Bravo pentru idee și sper să le meargă foarte bine, să vină cât mai multă lume în Gorj, la Căsuța răsturnată! Aici, în Gorj, avem foarte multe lucruri, obiective turistice care pot fi vizitate!”, a spus Mihai, un alt turist. Ducu vrea să amenajeze şi un parc de aventură cu tiroliene pentru copii, în imediata apropiere a casei răsturnate.

Mai multe imagini pe https://www.facebook.com/casuta.rasturnata.de.la.ponoare, dar și pe pagina lui Ducu - https://www.facebook.com

Galerie foto








Vizualizări: 30,588

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste