(închide)

Copil premiant, părăsit de mamă și crescut doar de bunică, rămas sub cerul liber după un incendiu! Are nevoie de ajutor

 

O campanie umanitară importantă este organizată în această perioadă de o mână de oameni inimoși din Gorj. Aceștia vor să strângă bani pentru a construe o casă nouă pentru un copil de 10 ani din comuna Jupânești care a rămas sub cerul liber, după ce un incendiu devastator i-a făcut scrum locuința. Abeel Dat are zece ani, este orfan (mama l-a părăsit pe când avea puțin peste 12 luni, iar tatăl a decedat acum ceva timp). Abeel este premiant, inteligent și sensibil și acum are nevoie de un acoperiș deasupra capului. Este crescut de bunica din Jupânești, Gorj, femeia având o pensie mică. O nouă casă va fi construită pentru Abeel și bunica sa și toți putem ajuta grație unei campanii umanitare de strângere de fonduri!

Mama l-a părăsit pe Abeel Dat pe când copilașul avea un an și trei luni, iar tatăl, care se ocupa de băiat, a decedat pe când se afla la muncă, acum doi ani.Primarul comunei Jupânești spune că tatăl copilului ar fi fost ucis la Pitești. Rămas fără ambii părinți, Abeel a fost îngrijit de atunci de bunica sa pentru care reprezintă tot! Din nefericire, necazurile nu lipsesc din viața copilului și așa greu încercat de soartă: acum câteva zile, casa lor care se afla pe un vârf izolat de deal a luat foc și au rămas amândoi sub cerul liber. Abeel Dat este premiantul Școlii din comuna Jupânești, are numai note mari și spune că învață cu plăcere și din curiozitate. Vrea să știe cât mai multe, să ajungă cineva cu carte, așa i-a promis tatălui său! A suferit mult după moartea tatălui său, căci aveau o relație specială. Ca să îl poată crește și să îi asigure traiul, tatăl lui Abeel muncea de dimineața până seara, cu copilul pe lângă el. Drumul lui Abeel spre școală trece acum pe lângă mormântul tatălui și îi vorbește în fiecare dimineață și îi face cu mâna. I-a promis că va lua mereu note bune și la întoarcerea de la școală, spun oamenii din sat, vorbește cu tatăl său, la mormânt: „Tati, am luat tot foarte bine și astăzi la școală. Să stai liniștit“.

„Abeel va avea cu siguranță o casă“

Alexandru Rustoiu și Radu Miruță sunt inițiatorii campaniei de pe facebook „Împreună construim o casă pentru Abeel“. Lor li s-a alăturat și alături de Cristina Lia din Rovinari. Tinerii și-au propus să strângă bani pentru a construi o casă nouă pentru copil și au reușit să atragă în campanie foarte mulți aomeni care deja au donat și au promis ajutor. „Un bun prieten mi-a adus în atenție această poveste care îți face pielea de găină. S-a urcat în mașină și s-a dus la Jupânești pentru a se asigura de veridicitatea celor citite și pentru a afla detalii. A stat de vorbă cu șeful de post și cu primarul. Situația este 100% validă, iar bunica este serioasă, muncitoare și fără vicii. Abeel va avea cu siguranță o casă”, spun inițiatorii campaniei. Un localnic, consilier local a Primăria Jupânești, donează un teren în sat, la asfalt, pe care va începe noua construcție. Primăria a trimis deja un utilaj pentru a defrișa parcela. „Cei care puteți ajuta direct cu materiale, haideți să o facem organizat (numărul de telefon este 0723.999.755) pentru a nu ne suprapune cu ceea ce poate contribui primăria. Suma de bani strânsă va completa, pentru început, materialele care lipsesc, poate mâna de lucru și cât putem din utilarea noii case (proiectul schițat în biroul primarului implică o sufragerie, dormitor, hol, baie, bucătărie și cămară, având o amprentă de aproximativ 7x12m). A început să fie transpus în proiect tehnic de către un specialist voluntar”, mai spun inițiatorii campaniei umanitare.  Aceștia speră să termine de ridicat casa până la venirea sezonului rece.

Și dascălii lui Abeel strâng bani

În ajutorul copilului premiant a sărit și profesorii de la unitatea școlară unde învață. Dascălii vor pune mână de la mână și vor strange bani ca să îl ajute pe Abeel. Orice ajutor este binevenit! Putem contribui la ajutorarea unui copil.

Puteți dona și pe Facebook, online, accesând link-ul AICI!

Galerie foto




Vizualizări: 1,212

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste