(închide)

CT Motru: Sponsorizările, o șansă pentru învățământ

 

La Colegiul Tehnic Motru, baza materială a fost îmbunătățită și datorită sponsorizărilor OMV Petrom, o societate comercială care ocupă un loc de frunte în colaborările cu  sistemul educațional românesc.

            Printre programele importante de implicare se numara și proiectul Tabăra Meseriașilor prin care aproape 1000 de elevi și 200 de profesori din 6 județe din țară au participat la tabere de lucru și instruire timp de o săptamână într-o locație excelenta pentru învătare, Bran. Timp de o  săptămână, elevii au avut parte de o altfel de  instruire degajată de orice formalizare, eliberată de notarea specifica orelor de curs. Cei mai buni dintre ei au primit burse în valoare totală de 175.000 de euro.  Profesorii au avut  oportunitatea de a depune proiecte ce trebuiau să vizeze în special dezvoltarea învățământului professional și tehnic. Cele mai bune patru proiecte au primit sponsorizări în valoare totală  de 40.000  de euro  pentru implementare.

O astfel de sponsorizare a primit proiectul: Laboratorul de chimie-vis sau realitate?!, de la CT MOTRU -proiect ce viza creșterea interesului elevilor pentru chimie ca disciplină de studi prin amenajarea și dotarea unui laborator de chimie cu mijloace moderne de predare-învățare-evaluare în care elevii să desfășoare activități de învățare interactive.

Astfel, pe parcursul acestui an școlar, cei 10.000 de euro au făcut posibilă implementarea acestui proiect.

Laboratorul de chimie dispune acum de material didactic, substanțe, sticlărie, ustensile, aparatură modernă, o atmosfera caldă și prietenoasă necesară pentru desfășurarea unor lecții interactive, captivante pentru elevi.

Implementarea proiectului a fost susținută și de consiliul local al Municipiului Motru care  a asigurat fondurile necesare pentru realizarea lucrărilor de amenajare a laboratorului: placare cu gresie și faianță, realizarea rețelei de canalizare.

Multumim echipei OMV Petrom pentru aceste initiațiative de a sprijini școala în demersurile  de învățare.

Galerie foto


Vizualizări: 860

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste