Dezbatere online: „Dezvoltarea strategică pentru orașe inteligente”. Care vor fi principalele provocări ale administrației locale în 2021

 

Orașele din România au nevoie de modernizare și adaptare la nevoile cetățenilor, care s-au schimbat foarte mult în ultima perioadă. Ultimul an, caracterizat de restricțiile cauzate de pandemie, a adus în prim plan o mai mare nevoie de conectare digitală, sănătatea, mai mult spațiu pietonal sau dedicat mobilității individuale, mai mult spațiu verde și mai puțină poluare, mai multe servicii publice digitale, mai puțină birocrație, cu sisteme care ne ajută să salvăm timp prețios.
Însă, orașele pot fi îmbunătățite când există o gândire strategică a liderilor administrativi, armonizată cu interesele cetățenilor și ale mediului de afaceri. Astfel, printr-o abordare inteligentă, orașele pot evolua în orașe mai atractive, mai locuibile și mai prietenoase cu turiștii și mediul de afaceri.


Tehnologia poate ajuta foarte mult în găsirea soluțiilor care să răspundă mai bine așteptărilor tuturor generațiilor de rezidenți, a celor care vin în vizită dar și a oamenilor de afaceri care creează permanent valoare suplimentară. Dezvoltarea tehnologică disruptivă, viteza de aplicare în practică a noutăților, crizele sanitare sau de altă natură, migrația și alți factori obligă edilii orașelor la inovare, la fructificarea oportunităților, evitarea pericolelor și la ajustarea corectivă a strategiilor de dezvoltare.

Despre cum vor trebui adaptate strategiile pentru dezvoltarea orașelor, care sunt principalele provocări ale administrației locale în 2021 și ce înseamnă finanțarea inteligentă a proiectelor puteți afla urmărind evenimentul online DEZVOLTAREA STRATEGICĂ PENTRU ORAȘE INTELIGENTE, joi, 11 martie, începând cu ora 14.00. Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City, organizate de Concord Communication, începând din 2017, pentru promovarea conceptului de orașe inteligente.

Va fi o dezbatere cu persoane importante din administrația publică și din mediul privat pentru a arăta întregii țări cum se poate face administrație modernă în România. Discuțiile vor avea în vedere soluțiile care sunt la îndemâna autorităților publice locale, cum poate fi abordat procesul digitalizarii interconectate a instituțiilor publice locale, dar și importanța leadershipului instituțional și al colaborării la nivel regional între instituții. De asemenea, va fi abordat subiectul finanțării inteligente a proiectelor, care sunt sursele de finanțare pe care administrația publică locală le poate utiliza.

Pentru a putea participa la eveniment  vă puteți înscrie la office@concordcom.ro

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste