(închide)

Ei sunt cei mai talentați artiști din IPJ Gorj!

 

În cadrul IPJ Gorj activează și câțiva polițiști artiști, fie că sunt poeți, fie pictori, cu toții sunt apreciați de colegi și nu numai. Este și cazul agentului de poliție Gigi Nimară de la Serviciul 112, care pictează cu drag peisaje în culori vii și frumoase flori, dar și al inspectorului de poliție Ana-Maria Dănescu.

Agentul de poliție George Nimară are 37 de ani și lucrează în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj din 2006. Absolvent al Fcaultății de Automatică din Petroșani, Gigi Nimară din Târgu-Jiu a decis să se înscrie la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina, pe care a absolvit-o în 2006. Din 2010 s-a angajat în cadrul Serviciului Dispeceratului Apeluri de Urgență 112 din IPJ Gorj. Pictează de câțiva ani, dar mereu a fost pasionat de artă, de frumos. Primul peisaj l-a realizat acum mai bine de 4 ani, iar acum are zeci de tablouri finalizate. „Pictura, arta, în general, este pentru mulţi o modalitate de evadare din lumea reală, plină de griji şi necazuri. La fel este şi pentru mine asta deşi am descoperit pictura relativ recent, cu vreo patru ani în urmă. Pictez doar când am puțin timp liber, căci prioritatea mea sunt cele două fetițe care abia mă așteaptă acasă după o zi de muncă. (…) din 2010 lucrez în cadrul Serviciului Cabinet-Biroul Centrul Operaţional – Dispecerat Apeluri de Urgenţă 112, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. În tot acest timp am avut pictura în suflet, fiind deseori o modalitate de a mă detaşa de energiile negative ale unei zile pline la locul de muncă”, a spus agentul de poliție George Nimară. Pictura polițistului Nimară este inspirată de lumea reală, peisajele sale fiind în culori vii și vibrante, care bucură ochii și sufletele. Vasile Fuiorea, președintele UAP Gorj, îl apreciază pe polițistul-artist: „Este extreme de îmbucurător și surprinzător, totodată, ca un om al legii are aceste rezultate plastic foarte bune! Pictura lui George Nimară este profund inspirată de lumea vizibilului, a peisajului și a omului!”.

Ana-Maria Dănescu preferă culorile vii și pictează flori

Și pentru inspectorul de poliție Ana Maria Dănescu pictura este o modalitate de a se relaxa. Polițista spune că harul său artistic este un dar de la Dumnezeu. Aceasta a absolvit Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București,  în 2012. „Am ales să îmi exprim creativitatea prin culori vii. Pasiunea pentru pictură am descoperit-o de mică lucrând în atelierul de marmură al părinților. Au urmat piticii din grădină, iar după absolvirea Academiei mi-am luat în serios acest hobby. În perioada 2012-2015 am urmat cursurile Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu specialitatea pictură și de atunci încerc să-mi depășesc limitele pentru fiecare tablou creat”, a spus polițista Ana-Maria Dănescu.

Galerie foto








Vizualizări: 3,876

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste