(închide)

Spectacolul „Sărutul”, cartea de vizită a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”

 

„Sărutul” este un eseu vizual teatral în regia lui Horaţiu Mihaiu din Cluj-Napoca și a fost gândit ca și „carte de vizită a Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu-Jiu”.

Duminică seara, de la ora 20,00, gorjenii sunt invitați la Teatru! O nouă seară importantă din cadrul Festivalului Național „Zilele Elvira Godeanu”, seară în care se va juca „Sărutul”, o bijuterie de spectacol. Din distribuţie  fac parte actorii: Ion Alexandrescu, care joacă rolul lui Constantin Brâncuşi, Marian Negrescu şi Radu Botar, care îl însufleţesc pe Dumnezeu, Dan Calotă - Sfântul Petru, Monica Sfetcu, Adriana Rodica Negrescu, Adelina Puzdrea, Mihai Robert Rădulea, Vlad Cătălin Rădulea, Alexandru Manea, Eugen Titu, Liminiţa Şorop, Mădălina Ciobănuc, dar şi alţi actori. Regizorul Horaţiu Mihaiu a spus că este pentru prima dată când vine la Târgu Jiu cu un spectacol: „Am pornit de la o idee a sculpturii lui Brâncuşi, «Sărutul». O sculptură care a fost, practic, prima lui lucrare în stilul său arhicunoscut. După o experienţă cu marele Auguste Rodin, un sculptor clasicist, a vrut cumva să aducă o replică la celebrul sărut al lui Rodin, printr-o lucrare de sculptură pe o factură absolut nouă. Este un spectacol despre Brâncuşi, dar nu este un spectacol omagial cum ar crede lumea că se întâmplă de obicei”.        

 Ediţia 2018 a Festivalului Naţional de Teatru „Zilele Elvira Godeanu” are loc, la Târgu Jiu, în perioada 13 mai-11 iunie.

Galerie foto


Vizualizări: 438

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste