(închide)

Gorjul istoric, cultural și pitoresc, pe harta vacanțelor recomandate de specialiștii în turism

 

Săptămâna care s-a încheiat a cuprins două zile frumoase, pline de informație, recunoașteri și oameni care iubesc Gorjul, sosiți aici cu gândul de a se bucura de ceea ce oferă acest județ, prin natură și ospitalitate. Jurnaliști de la Asociația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor din Turism (FIJET), membri ai Asociației Naționale a Agențiilor de Turism ANAT Romania, reprezentanți ai Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, precum și ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România au fost oaspeții Asociației „Acasă la Brâncuși”. 


 Joi, 25 ianuarie, în Salonul Magheru de la Muzeul Județean de Istorie „Alexandru Ștefulescu”, în atmosfera specifică unei întâlniri non-formale, oaspeții au fost invitați să asculte muzică bună în interpretarea cvartetului cameral „Accente”, să savureze un ceai aromat, să răsfoiască ultima apariție editorială semnată Petru Frăsilă și să afle informații inedite despre istoria Gorjului, povestite cu talentu-i bine-cunoscut de către profesorul și istoricul Gheorghe Nichifor, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. 
 Întâlnirea „Ceaiului de la ora cinci” a fost moderată de Ovidiu Popescu, secretarul general al Asociației „Acasă la Brâncuși” și a fost transmisă în direct de către postul de televiziune Tele Moldova+. Ambianța salonului a fost completată cu lucrări de artă plastică reprezentând „Peisaje gorjene”, semnate de Daria Ionescu-Haidău, directoarea Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. 
 În prima parte a aceleiași zile, în localitatea Rânca din Masivul Parâng a avut loc o întâlnire de lucru, cu o prezentare a investițiilor în pârtiile de schi din această stațiune montană în devenire. Trebuie să reamintim că în decembrie anul trecut, CTM Rânca a primit o „Margaretă de aur” pentru investiții în instalații moderne și pârtii de schi, iar Pensiunea "La Moară" din Peștișani a primit același premiu pentru gastronomie. Această recunoaștere este oferită de ANTREC România și Revista "Vacanțe la țară".
 Vineri, 26 ianuarie, în amfiteatrul Universității „Constantin Brâncuși” s-a desfășurat conferința „Managementul destinației turistice Gorj”, urmată de o vizită la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara și la Sfânta Mânăstire Lainici, unde amfitrion a fost chiar starețul mânăstirii, arhim. Ioachim Pârvulescu. 
 Despre identificarea direcțiilor de dezvoltare a turismului pentru județul Gorj și a investițiilor în turism au vorbit reprezentanți ai Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ai FIJET, ANTREC și ai mai multor unități de învățământ liceal și superior din Gorj și din țară. Cu această ocazie, a fost lansată Ruta Săptămânii Pascale în Gorjul Istoric și Pitoresc de către Laura Dragu, administrator al Gorj tourism, membru al APPT Gorjul.
  Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Județean Gorj, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”, Primăria Municipiului Târgu Jiu, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului”. 
 Parteneri au fost: Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului, FIJET Romania, Asociația Națională a Agențiilor de Turism ANAT Romania, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Salvamont România, Uniunea Ziariștilor Profesioniști – Filiala „Jean Bărbulescu” Gorj – Mehedinți, Centrul Județean pentru Conservarea și Protejarea Culturii Tradiționale Gorj, Gorj Turism și  APPT Gorjul, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, Liceul Economic Virgil Madgearu, RâncaSki.


Adina Andrițoiu
Președinte Filiala „Jean Bărbulescu” a UZPR

 

 

Galerie foto




Vizualizări: 787

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste