(închide)

Încep Zilele Aviației Militare Gorjene! Ce veți putea face la Aerodromul Stănești

 

Zilele Aviației Militare Gorjene vor fi sărbătorite vineri, 26 august și sămbătă, 27 august la Piata Prefecturi din Mun. Targu-Jiu si Aerodromul din Stănești.

Cu ocazia sărbătoririi a 80 de ani de la participarea Căpitanului aviator Dan Scurtu la bătălia de la Stalingrad, Aerodromul din Stănești, localitatea în care s-a născut aviatorul, pregătește locuitorilor din județul Gorj 2 zile de istorie și tehnică de aviație.

Festivitățile organizate cu ocazia Zilelor Aviatiei Militare Gorjene vor începe vineri, 26 august, începând cu ora 17:00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, unde vor fi expuse aeronave și echipamente tehnice. Momentul culminant este reprezentat de aterizarea unui parașutist român, cu drapelul României, în Piața Prefecturii. Toți iubitorii de istorie și aviație vor putea admira standurile cu echipamente sau înscrisuri.

Începând cu 20:45, dacă condițiile meteorologice vor permite, organizatorii vor continua manifestările prin proiecții de film în Piață, cu ilustrații care prezintă momente și lupte aeriene din al II-lea război mondial.

Toate informațiile vor fi oferite de dnul Cdor. Lector. univ. dr. Tănase Jănel de la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov.

Sâmbătă, 27 august, festivitățile își vor schimba locația și vor începe la ora 09:00, la monumentul dedicat victimelor unui accident aviatic, din localitatea Stănești.

Ulterior, începând cu ora 10:30, pe Aerodromul Stănești, situat la intrare în localitate se va face intrarea elicopterelor și a formațiilor de civili.

La eveniment vor participa 2 baze aeriene militare și alte 9 entități din domeniu și vor fi expuse 2 aeronave istorice civile și 4 aeronave militare, alături de înscrisuri și echipamente tehnice din domeniu. 

Evenimentul promite momente de istorie, documentată cu înscrisuri și detalii de la militarii prezenți, dar și momente interactive dedicate vizitatorilor. Publicul larg va putea să urce în avioanele prezente, să facă poze și chiar să facă sărituri în tandem.

Pentru cei interesați de sărituri, înscrierile se pot face în privat, pe pagina de facebook Aerodrom Stănești sau la fața locului, costul pentru o persoană fiind de 1 600 lei.

Săritura va implica personal calificat pentru ca aceasta să se facă în condiții de siguranță, dar și personal care se va ocupa de video și poze cu cei curajoși, pentru ca amintirile să rămână pentru totdeauna.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste