Ionel Manțog a rămas fără decorația primită în 2000

 

Președintele Klus Iohannis a retras decorațiile acordate în trecut unor oameni politici și nu numai. Potrivit unui comunicat, decizia a fost luată pentru că aceste persoane au fost condamnate pentru diverse infracțiuni. Pe lista celor care rămân fără decorații se numără și Ionel Mantog, fost președinte al PDL Gorj. 

Adrian Năstase, Gheorghe Bucur, Miron Mitrea, Dorinel Mihai Mucea, Gheorghe Mencinicopschi, Emilian Cutean, Adrian Severin, Dan Voiculescu, Ionel Manțog, Mircia Muntean, Anghel Gh. Cristian, Irina Paula Jianu sunt românii care au fost condamnați penal pentru diverse fapte și rămân acum fără dreptul de a fi invitați la recepțiile de la Cotroceni, de a avea funeralii cu onoruri militare și de a primi gratis loc de veci. 

„Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 555 din 1 decembrie 2000, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 16 decembrie 2000, domnului Manţog Ionel”, se spune în comunicatul Administrației Prezidențiale. 

Ionel Manțog a fost și secretar de stat în ministerul Economiei şi Comerţului și a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul strămutaţilor de lux. Acesta avea Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, decorație primită în 2000. 

Ordinul Național „Serviciul Credincios” este un ordin onorific al Romaniei. Toți cavalerii Ordinului “Serviciul Credincios” sunt asimilați gradelor din armată și primesc onorurile militare cuvenite, astfel: gradul de cavaler al Ordinului este asimilat gradului de locotenent-scrie Wikipedia (https://ro.wikipedia.org/wiki/Ordinul_Na%C8%9Bional_%E2%80%9EServiciul_Credincios%E2%80%9D)

Vizualizări: 637

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste