Pomana porcului, eveniment special pentru copiii și bătrânii din centrele DGASPC Gorj

 

Sărbătorile de iarnă sunt motiv de bucurie și în centrele subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Gorj. Astfel, și anul acesta, vor fi organizate serbări de Crăciun, programe artistice susținute de beneficiari. De asemenea, bradul de Crăciun nu va lipsi din niciun centru subordonat al Direcției. Potrivit conducerii DGASPC Gorj, beneficiarii au primit și vor primi cadouri de la sponsori și de la oameni cu suflet mare. Tot în această perioadă, vor fi organizate expoziții cu lucrări realizate de beneficiari, iar ei se vor putea bucura și de programe de recreere în aer liber: vizitarea Parcului Central și a centrului municipiului Târgu-Jiu, unde vor admira bradul din Piața Prefecturii și vor putea vizita Târgul de Moș Nicolae, organizat în zona pietonală. În plus, o parte dintre beneficiari vor merge la colindat.

De asemenea, s-a stabilit ca în fiecare complex de servicii sociale să se organizeze tradiționala pomana porcului, în diferite zile: 9 decembrie – C.Î.A. Suseni, 17 decembrie – C.S.C.C.D. Târgu-Cărbunești, 18 decembrie -  C.S.C.C.D. Novaci, 12 decembrie – C.S.A.P.R. Târgu-Jiu, 16 decembrie – C.S.C.C.H. Târgu-Jiu, 20 decembrie – C.R.R. Târgu-Cărbunești,  10 decembrie – C.Î.A. Dobrița, 13 decembrie – C.S.C.C.N.S. Târgu-Jiu, 16 decembrie C.S.C.C.D. Târgu-Jiu, 19 decembrie – C.R.R.N.A. ”Bâlteni” Târgu-Jiu.

Pe data de 25 decembrie, beneficiarii C.S.C.C.D. Novaci vor participa la slujba religioasă de Crăciun, oficiată la biserica din localitate.

„Pentru masa de Crăciun și cea de Anul Nou, meniul beneficiarilor din toate centrele subordonate DGASPC Gorj va fi compus din preparate tradiționale, repsectiv: salată boeuf, sarmale cu mămăliguță și piftie, friptură de porc la tavă, dulciuri și fructe. Am făcut și continuăm să facem eforturi pentru a aduce în sufletele beneficiarilor noștri spiritul sărbătorilor de iarnă, astfel încât aceștia să nu resimtă lipsa familiei și a celor dragi”, a spus Laurențiu Diaconescu, șeful DGASPC Gorj.  

Vizualizări: 569

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste