(închide)

Liceul Novaci, al treilea an în care reprezintă județul Gorj în cadrul proiectului „Vara Experimentului la Științe”

 

Liceul Teoretic Novaci va reprezenta județul Gorj pentru al treilea an consecutiv la Proiectul ROSE al Universității din Craiova, Școala de vară, Vara experimentului la Științe. Cei zece elevi novăceni au primit astăzi laptopurile cu ajutorul cărora vor participa online la cursurile Școlii de vară. 

La Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Craiova se desfăşoară „Vara experimentului la Ştiinţe”, şcoală de vară din cadrul Proiectului finanţat de Banca Mondială, ROSE. Din Gorj, în cadrul acestui proiect participă 10 elevi de la Liceul Teoretic Novaci. Activitățile se vor desfășura în perioada 23 august- 5 septembrie 2021. Elevii vor vedea pentru două săptămâni cum este să fii student, vor participa la ateliere de matematică, fizică, informatică, geografie și la ore de consiliere psihologică. „În perioada 23 august - 5 septembrie 2021 se va desfășura la Universitatea din Craiova, ȘCOALA DE VARĂ - "Vara experimentului la Științe" în cadrul proiectului ROSE. Județul Gorj este reprezentat de Liceul Teoretic Novaci, pentru al treilea an consecutiv. Coordonator de proiect este doamna profesoară Giurca Otilia. Activitățile se vor desfășura online. Fiecare dintre cei 10 elevi a primit câte un laptop în cadrul acestui proiect. Mult succes tuturor!”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic Novaci.

Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, mai exact între 2015 și 2022. Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015.

Vizualizări: 1,085

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste