Luca, un copilaș grav bolnav din Ionești-Gorj, are nevoie de ajutor! Artiști de renume, într-un spectacol caritabil la Turceni

 

Un copilaș din comuna Ionești, județul Gorj, are mare nevoie de sprijinul semenilor săi! Luca Ionașcu are doi ani și opt luni și suferă de paralizie cerebrală infantilă și tetrapareză spastică.  Tetrapareza spastica este, de fapt, un grup de tulburari cerebrale (paralizie cerebrala) care afecteaza toate cele patru membre - atat mainile, cat si picioarele. Boala este definita de spasticitatea sau incordarea neobisnuita a membrelor. La vârsta sa, Luca are aptitudinile unui bebeluș de doar 8 luni, totul fiind din cauza bolilor de care suferă. Din păcate, familia sa nu își mai poate permite multă vreme costurile foarte mari ale tratamentului necesar pentru a îi oferi copilașului o șansă la o viață cât de cât normală.

Donații se pot face în conturile:

Bianca-Andreea Ionascu
Cont iban in lei
RO85BRDE170SV40900541700
Florin-Daniel Ionascu
Cont lire
GB65HBUK40131022185040

 

Bianca Ionașcu, mama lui Luca, a aflat după naștere că fiul său este grav bolnav. De atunci, ea și soțul său și-au dedicat fiecare secundă din viață îmbunătățirii stării de sănătate a micuțului Luca. Au mers din spital în spital, au strâns bani și au făcut tot ce a fost omenește posibil ca sănătatea lui Luca să fie recuperată. Tatăl copilului a plecat peste hotare pentru a strânge bani, căci Luca urmează un tratament de recuperare neuro-motorie si aproape zilnic merge la masajul kinetoterapeutic care ar putea să îi dea şansa la o viaţă cât de cât normală. Tratamentele costă, mersul la medici costă, iar familia Ionașcu are nevoie de sprijin financiar. Oameni luptători, care și-ar da și viața pentru copilul lor, Bianca și Daniel încearcă din răsputeri să se descurce. „(...) majoritatea copiilor de vârsta lui Luca  stau in fund nesustinuti, Luca nu, majoritatea stiu sa mestece, Luca nu, majoritatea se joaca cu jucariile, Luca nu, etc. De ce sunt terapiile atat de esentiale pentru Luca cat si pentru cei aflati ca in situatia lui? Facand terapii Luca nu regreseaza, ba din contra face mici progrese, dar repet important e ca nu regreseaza si reusim sa tinem macar un echilibru constant, pe langa asta a invatat sa mestece cat de cat... Terapiile in randul copiilor ca Luca sunt esentiale, fac parte din viata de zi cu zi, fara ele, ei pierd achizitiile. Terapiile sunt exact ca si medicamentele alocate, daca nu le faci starea se deterioreaza vazand cu ochii, iar toata munca copilului pana in momentul respectiv a fost in zadar! (...) Nimeni nu ar trebui sa fie in situatia mea sau al altor zeci de mii de parinti , sa faca imposibilul ,sa ofere copilului ceea ce ar trebui sa ofere statul”, a scris pe pagina sa de socializare Bianca Ionașcu, mama micuțului Luca.

La Turceni, la Restaurantul YDA, va fi organizat pe data de 15 ianuarie 2020, un spectacol caritabil cu scopul de a strânge bani pentru Luca și familia sa. Astfel, Radu Popovici si Adnana Geică, în colaborare cu Asociatia „Glasul Sufletului" organizează pe de la orele 17.00 spectacolul umanitar "ÎMPREUNĂ PENTRU LUCA" la Restaurantul "Yda" din orașul Turceni. Biletul de intrare la spectacol costă 15 lei. Vor urca pe scenă artiștii: 
Mihaela Costoiu, Elena Cotea, Vasi Văduva, Loredana Sotea, Cornelia Orleanu, Adnana Geică, Adriana Popovici, Lorena Andrei, Ionica Bala, Ionut, Raluca si Luiza Prună, Cristina Simion, Nicoleta Priescu, Aura Stoican, Ion Dragan, Marinela Racareanu
Adi Ologu, Familia Tapota (Ciprian, Nuti si Vasile) și formația Triton. Sonorizarea va fi  asigurata de formatia Adi Ologu.  „Toate fondurile care se vor strânge vor fi pentru micuț si familia acestuia pentru deplasări, cheltuieli suplimentare (mancare, cazare etc.) drumurile pe care familia împreună cu micuțul le face la București din 3 in 3 luni la spitale pentru controale si pentru drumurile aproape zilnice la kinetoterapie”, a spus Radu Popovici, unul dintre organizatori.

Persoane de contact pentru cumpararea biletelor: Adnana Geică-0769731794. 

Vizualizări: 5,948

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste