(închide)

Mai multi olimpici din Gorj, studenți în Anglia, Olanda sau Danemarca! Ana Maria Bălăcescu va studia inginerie aerospațială

 

Pentru orice tânăr ambiţios alegerea facultăţii este un pas foarte important. O parte a olimpicilor din Gorj cred ca dacă vrei să urmezi studii superioare de calitate şi care îţi oferă oportunităţi de perfecţionare în domeniul de studii ales, este recomandat să aplice la o universitate străină. Asa au si facut!

Vlad Țîr, olimpic absolvent ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” (CNTV), a fost admiși la universități din Marea Britanie. Olimpicul va studia la Oxford în Marea Britanie.

Mihnea Popeangă care a absolvit CNTV Targu Jiu va deveni student al Universitatii din Manchester, acolo unde va studia Informatica. "Taxa de școlarizare este de 9.250 de lire pe an, dar este acoperită de guvernul englez printr-un împrumut pentru studenți pe care apoi studenții îl plătesc după ce termină facultatea. Am fost în liceu, la Olimpiada Națională de Informatică, unde am obținut o medalie de argint, la Olimpiada Națională de Geografie, unde am obținut o mențiune specială", a spus Mihnea la ANTENA 1.

Ana Maria Bălăcescu, tot eleva a CNTV Targu Jiu, va studia in Olanda. Urmeaza ca in cateva saptamani sa plece si va sta, ca măsură de precauție, în izolare, timp de două săptămâni înainte să meargă la facultate. "Urmează să studiez la Universitatea din Delft inginerie aerospațială. Aș vrea să mă întorc în țară numai că, în momentul de față, îmi este foarte frică că nu am la ce să mă întorc", a spus olimpica. Tot în Olanda va studia și Paul Dăneț: "Urmează, în septembrie, să încep programul de Creative Bussines de la Universitatea din Utrecht. Deja cunosc 15 români care sunt la programul meu de studiu. Deci, în toată facultatea, cine știe câți mai pot fi".

Olimpica Mara Statie, a fost admisa la o facultate de prestigiu din Danemarca: "Fiind o țară nordică, ei au luat măsuri din timp și la ei este deja foarte relaxat deja. La noi, mi se pare că este mult mai rău. Nu îmi este frică de pandemie", sustine olimpica. 

Galerie foto


Vizualizări: 810

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste