(închide)

Mare eveniment sportiv la Novaci! Participă jucători din toată România

 

Un turneu de fotbal destinat copiilor și tinerilor va fi organizat, în perioada 7-9 iunie, în orașul Novaci, iar evenimentul sportiv poartă numele „Transalpina Fotbal Festival”! La această competiție vor participa copii din toate județele României, elevi pasionați de sportul cu balonul rotund! Organizatorii evenimentului transmit că sportul trebuie să fie o preocupare locală atât pentru sănătatea populației, cât, mai ales pentru petrecerea plăcută și eficientă a timpului liber, pentru atragerea fiilor localității spre vatra părintescă, ca o ofertă pentru viitorul fiecăruia!

TRANSALPINA  FOTBAL  FESTIVAL  este primul mare eveniment pe linie sportivă organizat în istoria orasului Novaci! La această primă ediție a competiției vor participa copii născuți în anii 2008, 2009, 2010 și 2011, elevi din toată țara care vor veni la Novaci pentru a se confrunta pe terenul de sport cu balonul rotund. Potrivit autorităților locale, scopul organizarii acestul eveniment și motivul implicării primariei și Casei de Cultură Novaci în organizarea festivalului este acela de crea o nouă deschiderea  a populatiei orasului spre alt gen de manifestări, orientate spre sport, urmare a faptului că activitatea recreativă a orașului în ultimul an a fost mai mult orientată spre folclor, teatru, dans etc.

          Obiectivele organizatorilor sunt clare, spune edilul Dumitru Leuștean: se dorește promovarea zonei și a orașului în rândul altui segment de populatie, oferirea unei alte forme de distractie, de relaxare și recreere  populației orasului, sansa unui model  de viață sănătoasă etc. Cu această ocazie copiii din Novaci vor socializa cu copii din toată țara, vor deprinde comportamente specifice acestui sport, altele decât cele obișnuite pe stadioane. „Facem o educație de perspectivă a tinerilor pentru a avea peste ani adulti responsabili și bine educați. Prin organizarea acestui festival de fotbal pentru copii, ne-am propus să punem pe harta manifestărilor sportive din România, un eveniment care să promoveze zona Novaci, să dezvolte turismul, să stimuleze economia locală știut fiind faptul că acești copii vor fi însoțiți de antrenori și părinți a căror părere contează foarte mult pentru orașul nostru. La festival sunt înscrise și echipe din orașul nostru, semn clar al intenției autorităților locale de a promova fotbalul ca joc sportiv, de a investi în fotbal prin educare copiilor pasionati de acest sport, astfel încât să ne creștem frumos viitorii fotbaliști, chezășie a unei echipe care să facă performanță în viitor”, a spus Dumitru Leuștean, primarul orașului Novaci.

              

Vizualizări: 588

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste