Primarul municipiului Târgu-Jiu, la întâlnirea cu Papa Francisc de la Palatul Cotroceni

 

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a participat la întâlnirea cu Papa Francisc, care a avut loc la Palatul Cotroceni. Întrevederea Suveranului Pontif cu autorităţile, cu societatea civilă şi cu Corpul Diplomatic a avut loc în Sala Unirii.

Papa Francisc a sosit, vineri, în România, pentru o vizită istorică de trei zile între 31 mai şi 2 iunie. Aeronava cu Suveranul Pontif a ajuns pe Aeroportul Otopeni la ora 11.10, unde a fost întâmpinat de preşedintele Iohannis, de mai mulţi copii de la Colegiul catolic şi câţiva prelaţi ortodocşi. Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul "Să mergem împreună”. Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi prezent la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc. 

Suveranul Pontif a ținut un discurs la Palatul Cotroceni, iar Marcel Romanescu, edil al municipiului Târgu-Jiu, s-a numărat printre cei care l-au ascultat vorbind. „Am primit cu deosebită plăcere invitația de a participa la întâlnirea pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc a avut-o cu autoritățile statului, societatea civilă și corpul diplomatic. A fost o onoare să mă număr printre invitații președintelui la acest eveniment, unde am fost singurul reprezentant al unei unități administrativ teritoriale din Gorj, dar și o încântare să reîntâlnesc personalități de marcă ale vieții publice din România“, a postat Romanescu pe pagina sa de Facebook.

Galerie foto






Vizualizări: 795

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste