(închide)

Mihai Țucă, candidat al Verzilor la Consiliul Local Târgu-Jiu: „Viitorul va fi verde sau nu va fi deloc!”

 

Pe lista candidaților Partidului Verde la Consiliul Local Târgu-Jiu îl găsiți pe tânărul student la Medicină, Mihai Țucă, un târgujian inteligent, preocupat de problemele mediului înconjurător, cu o gândire inovativă și care își dorește să se implice în transformarea orașului nostru, în proiectele gândite de echipa Verzilor. Voluntar al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Gorj și al SMURD Gorj-de câțiva ani buni și intenși, Mihai Țucă este pasionat și de muzică, cultură. Crede că prin implicarea politică poate contribui la schimbarea în bine a comunității unde trăiește. „Dacă populăm politica cu figuri triste, preocupate doar de binele lor, atunci vom avea o calitate slabă a vieții în comunitate. Dacă trimitem oameni cu caracter și viziune, cu bun simt public, în poziții de decizie, viața noastră a tuturor va fi mai bună și noi mai fericiți. (...) Îi îndemn pe toți gorjenii să măsoare bine înainte de a introduce votul în urnă. Faci la fel, pățești la fel! -zice o vorbă românească. Să voteze omul care crede în ce spune, care nu mimează, care nu trișează! Să se gândească că avem în Târgu-Jiu și în Gorj atâtea probleme de mediu care ne afectează nouă și copiilor noștri viața. E nevoie de politici verzi acum! Să meargă pe mâna Partidului Verde! Se vor felicita peste câțiva ani că au făcut o astfel de alegere!”, spune medicul Mihai Țucă. Mai jos aveți ocazia să citiți un interviu interesant prin prisma răspunsurilor oferite de către candidatul Mihai Țucă. Avem nevoie de astfel de tineri în viața politică!

Reporter: Domnule Țucă, sunteți medic și voluntar SMURD, al SAJ Gorj și ați făcut și pasul spre politică. Nu ați mai fost membru de partid. Ce reprezintă politica pentru Dvs? De ce este nevoie de tineri în politică?

Mihai Țucă: Dacă nu ne ocupăm și noi tinerii de politică, atunci se va ocupa ea de noi și nu întotdeauna rezultatele vor fi cele așteptate. Fără politică nu se poate. Ea definește cadrul de dezvoltare al unei societăți. Dacă populăm politica cu figuri triste, preocupate doar de binele lor, atunci vom avea o calitate slabă a vieții în comunitate. Dacă trimitem oameni cu caracter și viziune, cu bun simt public, în poziții de decizie, viața noastră a tuturor va fi mai bună și noi mai fericiți.

Reporter: Când și de ce ați ales Partidul Verde?

Mihai Țucă: Pentru că, parafrazându-l pe Malraux „Viitorul va fi verde sau nu va fi deloc”. Fiind un activist de mediu, am ales Partidul Verde în urmă cu câteva luni, deoarece aici se discută despre BIOdiversitate, ECOlogizare, ECOsistem și tot ce înseamnă a conviețui sănătos, într-un spațiu verde, curat, primitor. Pentru că una dintre propunerile principale ale Partidului Verde sună așa: „vrem o reformă fiscală ecologică, care presupune să impozităm mai mult ceea ce ne dorim mai puțin (ex. utilizarea resurselor naturale și poluarea) și să impozităm mai puțin ceea ce ne dorim mai mult (ex. locurile de muncă corect plătite).” Mi-a plăcut acest lucru și cred în asta!

Reporter: La aceste alegeri, credeți că vor fi votați oamenii sau culoarea lor politică?

Mihai Țucă: Îi îndemn pe toți gorjenii să măsoare bine înainte de a introduce votul în urnă. Faci la fel, pățești la fel! -zice o vorbă românească. Să voteze omul care crede în ce spune, care nu mimează, care nu trișează! Să se gândească că avem în Târgu-Jiu și în Gorj atâtea probleme de mediu care ne afectează nouă și copiilor noștri viața. E nevoie de politici verzi acum! Să meargă pe mâna Partidului Verde! Se vor felicita peste câțiva ani că au făcut o astfel de alegere!

Reporter: De ce credeți ca doar având susținerea unui partid puteți face lucrurile să intre pe un făgaș normal în Târgu Jiu? Ce experiențe v-au condus la această opinie?

Mihai Țucă: Pentru că deciziile se iau în Parlament sau în Consiliile locale, unde partidele au un rol foarte important. Cu cât mai mulți reprezentanți ai Verzilor în aceste structuri, cu atât mai bine pentru orașul nostru și pentru țara noastră. E foarte greu ca o inițiativă personală, cetățenească din afara spațiului politic să reușească a fi aprobată. De aceea e nevoie de susținerea unui partid responsabil.

Reporter: Veți fi pe lista de consilieri ai candidatului Adrian Tudor Drăghici. Ce vă recomandă?

Mihai Țucă: Voința, Entuziasmul, Receptivitatea, Dăruirea, Empatia.

Reporter: Ce credeți că ar trebui schimbat în modul în care este administrat acest oraș?

Mihai Țucă: În primul rând raportarea primăriei la cetățean. La timpul și banii lui. La agenda lui de priorități. Primarul și consilierii locali sunt în slujba cetățeanului, nu invers. Trebuie să introducem digitalizarea serviciilor publice, să ușurăm relația cetățeanului cu administrația. Apoi senzația mea e că banii publici sunt folosiți fără o viziune pentru oraș. Cârpim, nu transformăm orașul!

Reporter: Ce probleme majore considerați că are municipiul?

Mihai Țucă: Are multe, destule acumulate în timp. Traficul neorganizat și lipsa parcărilor, lipsa spațiilor verzi măcar la media Europeană, management defectuos al deșeurilor, absența motivației pentru tineri de a rămâne în oraș, un sistem de sănătate departe de standardele Europene, inteligența locală nevalorificată de administrație prin parteneriate reale. Sunt multe. Noi la Partidul Verde am identificat 40 de mari probleme ale orașului pe 18 indicatori privind calitatea vieții.

Reporter: Ce propuneri aveți în lucru?

Mihai Țucă: Toți cei care vor să vadă Proiectul nostru pentru Renașterea Orașului îl vor putea consulta pe www.tudoresti.ro

Reporter: Aveți în gând un proiect de suflet pentru oraș?

Mihai Țucă: Vreau să văd un oraș animat cu evenimente de bună calitate în fiecare anotimp la care să participe foarte multi turiști din țară și străinătate. Internaționalizarea orașului va aduce multe lucruri bune în viața comunității noastre.

Reporter: Ați gândit și proiecte pentru tineri, pentru viitorul lor? (Mă refer la proiectele dvs, dar și ale echipei din jurul lui Adrian Tudor)

Mihai Țucă: Menținerea tinerilor în oraș este una dintre marile preocupări ale Partidului Verde. Este cheia unui viitor bun pentru Târgu-Jiu. Trei lucruri mari avem în vedere: dezvoltarea unor linii atractive de învățământ superior (ecologie, turism și servicii, noi tehnologii), crearea unor posibilități atractive de recreere/ mobilitate în oraș (piste de biciclete, acces la terenuri de sport, divertisment de bună calitate), facilități și stimulente pentru dezvoltarea lor antreprenorială și accesarea de bani europeni.

Reporter: Într-un interviu anterior spuneați că veți profesa în România. Vă vedeți profesând la SJU Târgu-Jiu?

Mihai Țucă: Pandemia a înscris sistemul medical într-un examen greu. Nu mă pot pronunța încă unde mă văd profesând la anul, dar îmi doresc să fiu acasă, deoarece am planuri pe care vreau să le implementez pentru binele comunității mele.

Reporter: Un gând de final pentru cei care au citit acest interviu, va rog.

Mihai Țucă: Dacă și tu dorești schimbarea în bine,  gândește verde, acționează verde, votează verde! 

Galerie foto


Vizualizări: 16,453

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste