Motru: A fost lansat Clubul „Promotorii Educației”!

 

La Motru, la Colegiul Tehnic, a avut loc lansarea Clubului „Promotorii Educației”, care va reprezenta un spațiu al parteneriatelor între diferiți membri ai comunității încheiate cu scopul de a îmbunătăți procesul de învățare al elevilor în afara orelor de curs și de a consolida legătura acestora cu întreaga comunitate. Echipa Euroscola a CT Motru a înființat acest Club pentru a continua activitățile desfășurate în cadrul proiectului Euroscola. Reprezentanții echipei au transmis că împreună cu elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 2, Clubul Copiilor Motru, Casa de Cultură, Primăria Municipiului și părinții vor realiza activități de tipul: ateliere de dezvoltare personală, părinții partenerii noștri în educație, acțiuni de voluntariat,întâlniri culturale și o caravană a educației. Sunt implicați  elevi de toate vârstele: de la grădiniță, învățământ primar, gimnazial și liceal, care își doresc să realizeze lucruri minunate pentru comunitate!
Activitatea de lansare a avut loc joi, în Amfiteatrul Colegiul Tehnic Motru, acolo unde  au participat 60 de elevi de diferite vârste, părinți, cadre didactice de la școlile din Municipiul Motru, dar și primarul Gigel Jianu și directorul Casei de Cultură.
Elevii din echipa Euroscola au discutat despre educație, dar și despre experiențele lor din acest proiect. „Au fost gândurile lor sincere, pline de emoție dar și bucuria unei împliniri. Ei vor fi mentori pentru cei mici în unele activități din cadrul clubului. Alături de echipa Euroscola au fost și elevi din clubul de lectură din școala noastră care au realizat o planșă și au recitat poezii. Inviații și-au exprimat punctele de vedere privind educația și rolul dascălilor, alături de părinți în educația copiilor”, a spus profesorul Mihaela Crăciunescu de la CT Motru, unul dintre coordonatorii Euroscola.
Învățătoarea Stamatoiu Ancuța a fost impresionată de activitate  și a amintit de alte activități realizate împreună care i-au motivat pe elevi. Învățătoarea Felicia Bejenaru a vorbit atât de frumos despre țara pe care o avem, despre importanța părinților în educația elevilor. I-a sfătuit pe copiii să-și prețuiască părinții și să prindă aripi în realizarea idealurilor. Edilul Gigel Jianu, prezent la toate activitățile elevilor, le-a explicat importanța educației și cât de importantă este o schimbare a sistemului de învățământ cu mai multe activități bazate pe creativitate și nu pe memorare. 

Galerie foto





Vizualizări: 1,333

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste