Olimpicul Alexandru Trifu Urzică, media 10 la examenul de bacalaureat și deja admis la Politehnica București

 

Și anul acesta, rezultatele obținute de elevii Colegiului național Tudor Vladimirescu din municipiul Târgu-Jiu la eaxmenul de bacalaureat au arătat că efortul de peste ani este răsplătit. Olimpici, elevi care au avut mereu note și medii foarte bune, au reușit să treacă și de primul examen foarte important cu brio! La CNTV, anul acesta a fost înregistrată o singură medie de 10 la bacalaureat: elevul olimpic Alexandru Trifu Urzică este cel care a obținut-o.

Toți elevii CNTV au fost felicitați de conducerea unității de învățământ. „Felicitări, Alexandru Trifu-Urzică! Pentru cei mai mulți dintre noi vei rămâne model și modest, respectuos și responsabil, dedicat și delicat, implicat și invidiat. Felicitări tuturor elevilor noștri, așteptăm rezultatele finale și le ținem pumnii celor ce au depus contestații și cred asumat în ei înșiși, în munca lor!”, au transmis reprezentanții CNTV. 

Alexandru Trifu Urzică este unul dintre cei mai buni elevi ai prestigiosului colegiu, s-a implicat mereu în foarte multe proiecte educaționale desfășurate la nivelul instituției (a făcut parte din echipa proiectului „CNTV-Școală ambasador a Parlamentului European), a participat la numeroase olimpiade și competiții academice, obținând rezultate foarte bune. 

De asemenea, cât a fost elev la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, din Târgu Jiu, Alxandru Trifu Urzică a publicat eseu, poezie și cronică de carte în revistele Spikon, Echinox și O mie de semne (sub pseudonimul Augustin Iacob), colaborând, totodată, la publicarea antologiei de texte “Exercițiul puterii – între eșec și împlinire. Arheologii ale uimirii în teatrul lui Matei Vișniec” - detalii pe https://optmotive.ro/autor/trifu-urzica.html

Tânărul este deja admis la Politehnica București. „În luna mai a acestui an, a avut loc un examen de preadmitere la Politehnica București și s-au scos aproximativ 50 de locuri. Am fost admis la UPB, la Automatică și Calculatoare atunci”, a spus Alexandru Trifu Urzică pentru Pagina Olteniei.

Lăudat și apreciat de profesorii săi 

După afișarea rezultatelor la examenul de bacalaureat, elevul a fost felicitat de profesorii săi. Profesorul Elena Roată i-a transmis un mesaj plin de emoție: "Te felicit din suflet, Alex! Copilul cu o carte în mână! În vremurile acestea  e un har! Și  o  vrednicie!Așa cum har este talentul tău pentru poezie, pentru spiritul critic în cultură!Îți mulțumesc pentru atâtea isprăvi literare, pentru un " împreună " care a rodit! Cine spune că umaniștii pier? Scepticii nemântuiți să privească spre tine,spre Ștefi și  spre Clara!  Doar așa vor  înțelege   rostul Literelor pe Pământ! Mult succes, Alex! Prima stație în care vom coborî ( noi patru!) este Gaudeamus!". Parcursul adolescentului olimpic poartă și minunata "amprenta" academică a profesorului și omului Elena Roată.

Răspunsul olimpicului a fost la fel de emoționant: "Vă mulțumesc din suflet, doamna profesoară! Am avut parte de 4 ani plini de provocări, 4 ani de-a lungul cărora mi-ați fost mereu aproape, cu sprijin și dăruire. Dumneavoastră mi-ați deschis drumul spre literatură, mi-ați insuflat dragostea pentru Frumos, trezindu-mi, totodată, simțul critic. Vă sunt veșnic recunoscător pentru răbdare, pentru pasiune și dedicare - cu toții vă suntem. Nu-mi pot imagina cine aș fi fost dacă nu v-aș fi cunoscut!".

Tânărul a ținut să îi mulțumească si profesoarei care mereu l-a sprijinit: „Doamna Oana-Daciana Dabelea, vă mulțumesc mult! Mi-ați fost întotdeauna alături când am avut nevoie. Fără dumneavoastră n-aș fi reușit”, a fost mesajul transmis de elevul Alexandru Trifu Urzică.

Și profesorul Felicia Boceanu l-a felicitat pe elev: „Succes in tot ce vei face, Alex! Esti un copil de exceptie, ai demonstrat in nenumarate randuri”. Și profesorul Barbieru Cornelia-Elena i-a transmis un mesaj adolescentului de excepție: „Felicitări, Alexandru! Ești unul dintre cei mai dragi elevi pe care i-am avut în lunga mea carieră didactică: inteligent, creativ, ordonat, cu un dezvoltat simț al dreptății, frumos educat, înzestrat cu o sensibilitate aparte -cam acesta este portretul pe care ți l-am creionat în cei patru ani. Iți doresc să-ți întinzi larg aripile și să zbori acolo unde îți este destinul, să te desăvârșești ca OM valoros. Sper ca aceste vremuri să nu te schimbe decât în mai bine! Succes!”.

Felicitări, Alexandru Trifu Urzică!

Galerie foto


Vizualizări: 1,039

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste