(închide)

Opțiune de cazare: Cabana Bulvanu din Olt! Aici înnopta Nicolae Ceaușescu după partidele de vânătoare!

 

Localitatea Reșca din județul Olt este un loc foarte vizitat de turiștii români și străini, deoarece aici se află fosta cabană de vânătoare a lider comunist Nicolae Ceaușescu. Acesta venea să vâneze în Pădurea Reșca. Cabana turistică Bulvanu a fost construită la sfârșitul anului 1980 in stil țărănesc, având decorațiuni rustice și obiecte de ceramică tradițională. Cabana de la Reșca este singura cabană de vânătoare unde Ceaușescu rămânea peste noapte. Turiștii și vânătorii străini sunt atrași de acest loc datorită poveștilor din perioada lui Ceaușescu, spuse de vânătorii din regiune. Județul Olt are și alte obiective demne de vizitat!

Fostele cabane de vânătoare prezidenţiale de la Reşca, printre cele mai cunoscute din sudul ţării, atrag sute de turişti interesaţi să stea în imobilele în care a locuit, în timpul deplasărilor pentru partide de vânătoare, fostul lider comunist Nicolae Ceauşescu. Vă puteți caza la această cabană. De când cabana a intrat în circuitul turistic, Cabana Bulvanu de la Reșca poate fi închiriată. Astfel, puteți petrece o noapte aici, în camera fostului dictator Nicolae Ceaușescu! Cabana Bulvanu are 12 camere, iar două dintre dormitoare au aparţinut soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu. Cabana poate fi închiriată și în totalitate. Autorităţile locale fac acum demersuri să o ia în administrare şi să facă aici un restaurant, chiar o grădină botanică pentru a atrage turiştii, potrivit Cancan.ro și intenționau ca și o altă cabană de vânătoare a fostului dictator român, aflată în apropiere, să fie inclusă într-un circuit turistic care va cuprinde și situl arheologic de la Romula Malva, ateliere ceramice pentru producerea de cărămidă romană, ateliere de țesut, Mănăstirea Hotărani, construită în 1588 pe ruinele unui sat roman ce aparținea de orașul antic Romula, precum și câteva biserici mici de lemn. Alte informații găsiți și AICI - CNIPT.Dobrosloveni, dar și accesând https://www.cazare.online/cazare/dobrosloveni/13566/cabana-resca.html

Cetatea Sucidava, mândria Oltului

Cetatea romană Sucidava, aflată la cinci kilometri de orașul Corabia, este un alt obiectiv turistic din județul Olt pe care nu trebuie să îl ratezi. Atracția principală a cetății o reprezintă „Fântâna Secretă”, un exemplar unicat prin modul de construcție. Aici pot fi admirate și ruinele unei bazilici creștine, înconjurată de ziduri groase din piatră, considerată a fi cel mai vechi monument de acest gen descoperit la nord de Dunăre. Să treceți pe listă și Biserica „Sf. Treme” ce datează din 1895 și este considerată monument istoric. În orașul Drăgănești-Olt se află Muzeul Câmpiei Boianului ce adăpostește câteva dintre cele mai importante obiective turistice din județul Olt. Aici a fost reconstruit un sat neolitic, după modelul unei astfel de așezări de acum 4.500 de ani. Satul este format din mai multe bordeie, este înconjurat de un șanț și împrejmuit de un gard din nuiele, intrarea în „parcul arheologic” făcând-se pe un pod de lemn (Sursă: https://bunadimineata.ro/de-dimineata/travel-calatorii/10-cele-mai-frumoase-locuri-din-judetul-olt/2/)

Galerie foto




Vizualizări: 2,008

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste