(închide)

Performanță! Mai mulți elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Motru, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor

 

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Motru are şi anul acesta motive de mândrie, căci mai mulți elevi au avut rezultate foarte bune la fazele județene ale olimpiadelor școlare, reușind să se califice la fazele naţionale.

La Olimpiada de istorie, sub îndrumarea profesoarei Jana Daniela Raț, eleva Mihu Andrada a obținut Locul I și s-a calificat la faza națională, iar eleva Rușeț Alina s-a clasat pe locul IV, obținând mențiune. Catedra de istorie-cultură civică se bucură și de rezultatele extraordinare obținute de elevii coordonați de profesoara Pasăre Laura: locul I și calificare la faza națională a olimpiadei de cultură civică cu elevii Dolea Daria și Sachelarie Denisa, Locul II pentru elevii Stoenac Alexandra și Vișan Răducu, Locul III pentru elevii Armășoiu Beatris și Pasăre Ana Maria, Mențiune, elevii Cotei Andrada și Negrea Andrei.

Campioni ai olimpiadelor

La Olimpiada de limba şi literatura română, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru au obținut rezultate foarte bune: Locul I şi calificare la faza naţională-eleva Vijulan Raluca Maria-clasa a VIII-a, Locul I şi calificare la faza naţională-eleva Răchiteanu Patricia-clasa a V-a -prof. Albici Luminiţa; Menţiune- eleva Neghină Ana Maria-clasa a VII-a, Menţiune -eleva Mihu Andrada-clasa a VIII-a, Locul II (Olimpiada de Lectură ca Abilitate de Viaţă )-eleva Ion Andreea Mirela-clasa a VII-a-prof. Ochiană Ionica. „Calificarea la faza naţională a fost o mare bucurie atât pentru mine, ca profesor, cât şi pentru cele două eleve despre care nu pot avea decât cuvinte de laudă. Raluca este un copil sensibil, serios şi ambiţios. Citeşte foarte mult şi îi place să scrie poezii în care se reflectă bucuria de a trăi şi de a visa(a obţinut şi câteva premii la concursuri de creaţie literară- Premiul I-în anul 2017 şi Menţiune- în anul 2018 la Concursul Naţional de Creaţie Literară ,,Ars Nova", Brăila). Patricia, elevă în clasa a V-a, este la inceput de drum, dar s-a dovedit a fi un copil ambiţios şi dornic de cunoaştere. Este pasionată de lectură şi foarte muncitoare. Suntem mândri de elevii noştri care au înţeles că pasiunea şi determinarea reprezintă cheia succesului”, a spus profesorul Luminița Albici.

Școală etalon din Gorj

La disciplina Limba Latină, profesorul Cornoiu Izabela și eleva Tudorache Lucia vor reprezenta județul Gorj la faza națională a olimpiadei, calificându-se de pe locul I. La Olimpiada de fizică, elevul Osnaga Octavian, sub îndrumarea profesoarei Bușe Lavinia, s-a calificat la faza națională, repetând performanțele din anii anteriori. Disciplina franceză, prin profesoara Andrei Jeanina și eleva Tudorache Lucia au obținut locul II la faza județeană a olimpiadei, iar la geografie, elevul Băiceanu Alin, coordonat de domnul profesor Zăvoianu Ilie, a obținut locul III. „Departe de a se fi încheiat concursurile și olimpiadele școlare în acest an și cu convingerea că elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru vor fii la fel de competitivi, am demonstrat, încă o data, că Școala Gimnazială Nr. 1 Motru este printre școlile etalon din județul Gorj. Urez succes tuturor la fazele naționale ale olimpiadelor și felicit elevii și profesorii îndrumători pentru performanțele obținute, care ne fac cinste”, a declarat directorul prof. Pîrvulescu Eduard.

Vizualizări: 2,823

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste