(închide)

Performanță după performanță! 10 la Bacalaureat, iar acum predă la liceul pe care l-a absolvit!

 

Vasilica Cristina Călescu este adolescenta care a făcut naveta cei patru ani de liceu și care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din vara acestui an. Originară din comuna gorjeană Ciuperceni, satul Vârtopu, Cristina Călescu a absolvit cursurile Colegiului Național Spiru Haret din municipiul Târgu-Jiu, iar acum va preda aici, obținând un post de învățător la titularizare! 

La examenul de Bacalureat de anul acesta, în județul Gorj au fost înregistrate cinci medii de 10. Printre elevii care au obținut această performanță s-a numărat și Vasilica Cristina Călescu. Acum,  Cristina Călescu va preda elevilor de la CNSH, colegiul pe care și ea l-a absolvit, căci a obţinut un post învăţător fiind prima la examenul de Titularizare. „Simt că a fost răsplătită munca noastră şi mă bucur că am ajuns la performanţele acestea. Mă simt onorată că am reuşit să obţin un post la Colegiul Naţional Spiru Haret, şcoala care mi-a fost ca o casă pe parcursul a patru ani. Mă bucur că am reuşit să continui acolo unde îmi cunosc profesorii, iar acum mi-au devenit colegi. Chiar am avut emoţii în prima zi în care am mers la şcoală mai mari decât în clasa a noua, pentru că din postura de elev am devenit cadru didactic. A fost un moment special când am intrat în cancelarie. Profesorii mi-au fost alături şi m-au sprijinit tot timpul“, a spus Cristina Călescu. 

Cristina a făcut naveta toată perioada liceului și și-a dorit foarte mult să devină învățătoare. Se trezea mereu devreme, venea cu microbuzul la Târgu-Jiu, la școală, dar statutul de navetistă nu a reprezentat niciodată un neajuns. La finalul studiilor liceale, Cristina Călescu media 10 la examenul de bacalaureat. 

Premiați la ISJ Gorj

Candidații care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat au fost premiați, pe 12 septembrie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Astfel, Ștefan Alexandru Ișfan a primit suma de 1.000 de lei pentru notele maxime obținute la evaluarea națională, iar alți cinci tineri au fost premiați cu câte 3.000 de lei pentru media 10 de la Bacalaureat. În județul Gorj, trei candidați au reușit să obțină media 10 la examenul de bacalaureat înante de contestații: Cristina Călescu, de la Colegiul Național „Spiru Haret“, Iulia Pascu, de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, ambele din Târgu Jiu, și Ioana Maria Rușeț, de la Colegiul Tehnic din Motru. După contestații, încă doi elevi au obținut media 10: Anca Maria Dogariu, de la Târgu-Cărbunești și Mălina Prejbeanu din Bălănești (a absolvit la unul dintre cele mai bune colegii din Târgu-Jiu). 

Galerie foto




Vizualizări: 4,404

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste