(închide)

„Program de educație muzeală”: Elevii din Turcinești, activități educativ-creative la Muzeu

 

Intr-o autentică zi de toamnă, vineri, 17 noiembrie 2023, s-au desfășurat primele activități în cadrul acordului de parteneriat dintre Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și Școala Gimnazială „Grigore Geamănu” Turcinești, în vederea implementării proiectului: Program de educație muzeală.
Proiectul s-a desfășurat la două dintre obiectivele Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” (Muzeul Casa Cartianu din Cartiu și Muzeul de Istorie din Tg.Jiu).
Circuitul muzeal realizat la Muzeul Casa Cartianu ne-a captat atenția și ne-a oferit oportunitatea de a afla informații despre bogatul patrimoniu cultural-istoric al județului nostru, cât și al țării. Atât cei 14 elevi ai Școlii Gimnaziale „Grigore Geamănu” Turcinești, cât și ceilalți copii și adulți participanți au manifestat curiozitate și interes față de colecțiile valoroase ale muzeului în dialogul cu doamna Mirela Cartianu. 
Activitățile educativ-creative (Împletim povești și pănuși de porumb) s-au desfășurat la Muzeul de Istorie din Târgu-Jiu, într-un ambient plăcut și cu bună dispoziție asigurate de către doamna Aura Stoenescu. Atelierele au avut ca obiectiv dezvoltarea creativității, a spiritul de echipă, a abilităților de comunicare și a celor artistice. 
Proiectul va continua cu ateliere și spații de învățare la fel de atractive, care vor oferi ocazia perfectă prin care cei mici să afle informații despre artă, istorie și ecologie într-un mod foarte plăcut.
Director Școala Gimnazială „Grigore Geamănu” Turcinești, 
prof. Gheorghiță-Schipor Laura-Maria

Galerie foto


Vizualizări: 346

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste