(închide)

Proiect Erasmus+ “SPER” la Liceul Auto “Traian Vuia” Tg-Jiu în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Transilvania”-Deva

 

În perioada 13.02.2023-3.03.2023, un grup de 16 elevi de la Liceul Auto “Traian Vuia” Tg-Jiu și Liceul Tehnologic „Transilvania”-Deva, au efectuat stagii de practică în Polonia.
Mobilitatea s-a desfășurat în cadrul Proiectului nr 2022-1-RO01-KA121-VET 000055256, Acreditare ERASMUS+ “SPER”-AN2, derulat de către Liceul Tehnologic “Transilvania” Deva în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Liceul Auto “Traian Vuia” Tg-Jiu.
Elevii sunt în clasa a-X-a învățământ profesional, calificarea mecanic-auto și pe parcursul celor 3 săptămâni au beneficiat de instruire practică pentru creșterea calității formării profesionale în vederea unor șanse sporite în carieră și o bună angajabilitate.
Pe parcursul celor 3 saptămâni ale stagiului de pregătire practică, elevii repartizați la serice-uri auto, stabilite de către partenerul din Polonia-Futurum-Japan Tech, au desfășurat activități din domeniul auto.
Stagiile de practică s-au desfășurat în baza unui Acord de învățare stabilit între instituțiile partenere și sunt recunoscute de către școala de trimitere prin Sistemul European de Credite Transferabile-ECVET.
Elevii și-au îmbunătățit nivelul de pregătire în raport cu cerințele unui loc de muncă și și-au asumat responsabilitatea față de sarcina primită. Au dobândit totodată și competențe cheie la nivelul standardelor europene, precum aplicarea regulilor privind igiena și securitatea muncii, aplicarea de măsuri de protecție de SSM, lărgirea orizontului cultural al elevilor, însușirea de către aceștia a valorilor europene și conștientizarea apartenenței lor la spațiul european.
Stagiul de formare profesională desfășurat în Polonia-Wroclaw este recunoscut și validat prin certificatele Europass Mobility, care contribuie la formarea unor portofolii solide ale viitorilor absolvenți, apreciate pe piața europeană a muncii.
Elevii implicați în proiect și-au dezvoltat abilitățile de comunicare în limba engleză și au urmat cursuri în limba poloneză pe durata desfășurării stagiului de practică.
La nivelul instituției noastre, aceasstă mobilitate înseamnă deschiderea unui drum către o colaborare cu companii europene.
Acest domeniu are nevoie de profesioniști, care să ofere expertiză și calitate în promovarea și prestarea serviciilor.
În acest sens, instituția noastră de învățământ asigură o pregătire de specialitate complexă pentru viitorii specialiști din acest domeniu de formare profesională
Prof. Teodora Muja

Galerie foto




Vizualizări: 551

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste