(închide)

Proiectul „Cercul Meseriaşilor Electricieni”, al Liceului Energetic Târgu-Jiu, la final. Elevii au laborator performant

 

Liceul Energetic din municipiul Târgu-Jiu a prezentat, săptămâna trecută,  rezultatele implementării  Proiectului ,,Cercul Meseriaşilor Electricieni” cu o valoare de 20.000 de euro. Proiectul a fost finanţat de Compania OMV Petrom în  cadrul Concursului de proiecte ,,Idei din Ţara lui Andrei”  ediția 2017 și s-a derulat în perioada septembrie 2017-septembrie 2018. Instituția de învățământ va derula un alt proiect, finanțat tot de OMV Petrom- “Micul proiectant” în valoare de 10.000 euro.

Principalul scop al acestui proiect a fost îmbunătăţirea competenţelor profesionale ale elevilor Liceului Energetic în domeniile electronică şi automatizări, electric şi electromecanic  prin  reabilitarea completă şi dotarea cu mijloace de învăţământ moderne a unui laborator și desfășurarea de activități practice în cadrul unui cerc de elevi în care aceștia au realizat machete didactice destinate studiului aparatelor şi maşinilor electrice, acţionărilor electrice, instalaţiilor şi circuitelor electrice. Grație proiectului, laboratorul este utilizat în scop didactic, la orele de laborator tehnologic și pregătire practică, conform programelor școlare în vigoare, pentru formarea elevilor aflați în curs de școlarizare și pentru viitoarele generații de elevi, la una dintre specializările domeniilor electronică și automatizări, electric sau electromecanic. Lecțiile digitale create pe perioada implementării de către cadrele didactice de specialitate vor putea fi accesate atât de cadrele didactice cât și de elevi de pe platforma electronică, realizând integrarea tehnologiilor informatice moderne în pregătirea elevilor.

„Dotarea laboratorului realizată ca urmare a implementării proiectului aduce prestigiu liceului, prin asigurarea bazei materiale moderne asigurând un grad înalt de pregătire a elevilor, ce va permite integrarea cu ușurință a acestora pe piața muncii dar și îndeplinirea misiunii asumate de școala. Deși implementarea acestui proiect s-a încheiat, investițiile în Liceul Energetic Tg-Jiu continuă. Liceul a câștigat un nou proiect în  Competiția Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei 2018. Astfel, “Micul proiectant” finanțat de Compania OMV Petrom, are ca scop  îmbunătățirea educației profesionale și tehnologice prin dezvoltarea infrastructurii pentru laboratoarele din școlile profesionale și tehnologice”, a spus, pentru Pagina Olteniei, Antoaneta Butoarcă, directorul adjunct al Liceului Energetic din Târgu-Jiu.

10.000 de euro pentru liceu

Proiectul  “Micul proiectant” în valoare de 10.000 euro  are o perioadă de implementare de un an de la primirea finanțării și contribuție în susținerea și formarea viitoarelor generații de meseriași prin dotarea laboratorului de proiectare al liceului cu  calculatoare noi cu ajutorul căruia se vor îmbunătăți abilitățile de proiectare asistată de calculator a elevilor în condiții moderne de învățare conform cerințelor actuale necesare pentru integrarea pe piața muncii. Pe perioada de implementare a proiectului elevi  vor realiza un portofoliu de lucrări de proiectare asistată de calculator, care va certifica dobândirea competențelor profesionale dobândite de acestia.

Galerie foto


Vizualizări: 1,062

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste