(închide)

Roma, tezaur al valorilor europene perene

 

Proiectul Erasmus+ «IMPROVING DISADVANTAGED ADULTS' CAREER - INCLUSION FOR ALL »(Nr. de referinta 2020-1-RO01-KA104-078179), derulat de Asociația Centrul de Informare și Formare Magia Târgu-Jiu, a ocazionat desfășurarea  cursului «Grand Tour in Europe: creativity, innovation, active citizenship and intercultural dialogue».

În contextul unei călătorii intelectuale, afective, iniţiatice,  acest curs a oferit, de-a lungul celor şapte zile de stagiu, o experiență transversală în locurile cruciale ale culturii europene. Fiind martori ai dezintegrării frontierelor dintre teritorii, ai amplului proces de migraţie care a «contaminat» tradiţiile si identităţile, într-o Europă preocupată de incluziunea socială, cursul a fost centrat pe găsirea de modalităţi de convieţuire într-o societate diversificată.

S-au reunit aici membri din mai multe ţări europene: România, Polonia, Ungaria, Croaţia şi Ungaria.

Specificul acestui curs a fost acela de a decela redistribuiri funcţionale ale vechilor clădiri care nu mai servesc scopului iniţial al construirii lor, în vederea valorificării optime şi eficiente a spaţiului în universul citadin, transformându-le în locaţii de expunere, dialog, problematizare a nevoilor anumitor categorii sociale sau soluţionare a unor probleme actuale stringente. Obiectivele generale pot fi realizate prin implicarea activă a tinerilor în proiecte de transformare a societăţii, prin informare pertinentă, continuă şi responsabilă, orice idee necesitând o argumentare laborioasă.

 Autor articol: profesor Pavel Marieta

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste