Proiectul „ROMÂNIA,ȚARA MEA!”, al Liceului Teoretic Novaci, a ajuns la final

 

Elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic Novaci au desfășurat, vineri, 21 ianuarie, în parteneriat cu Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, activități cultural-artistice pentru a sărbători 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, având în vedere că ziua de 24 ianuarie este zi liberă.

Cu aceste activități s-a încheiat Proiectul educațional „România, țara mea!”, care s-a desfășurat în perioada noiembrie 2021 – ianuarie 2022. Scopul principal al activităților desfășurate de-a lungul perioadei noiembrie 2021-prezent, a fost formarea și dezvoltarea sentimentului moral-patriotic la elevii participanți. Activitățile cultural-artistice desfășurate în cadrul acestui proiect interdiscplinar au vizat sărbătorirea a 103 ani de la Marea Unire, a 172 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și marcarea a 163 de ani de la unirea Principatelor Române. „Atât de Ziua Națională, cât și de Ziua Culturii Naționale, elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic Novaci au participat și la manifestările culturale organizate de Casa de Cultură a orașului Novaci. Cât privește ultima activitate, aceasta s-a derulat în parteneriat cu Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. Prin acest proiect s-a urmărit atât dezvoltarea sentimentului patriotic, marcarea Zilei Naționale a României, a Zilei Culturii Naționale și a Unirii Principatelor Române prin activități specifice și cunoașterea semnificației acestora, valorificarea potențialului creativ și artistic al elevilor, dezvoltarea spiritului competitiv și a lucrului în echipă, cât și evidențiea rolului pe care l-a avut Mihai Eminescu în cultura română”, a declarat profesorul Alina Țicu, directorul Liceului Teoretic Novaci.
Activitățile desfășurate în cadrul acestui important proiect au fost complexe și organizate pe mai multe secțiuni. Elevii au susținut un program artistic care a constat în recitare de poezii patriotice; piese de teatru; un recital instrumental; melodii de muzică populară și patriotică. A mai fost organizat un concurs de eseuri pe teme literare și istorice, dar și un concurs de creație literară (limba română, limba franceză, limba engleză). Concursul s-a adresat elevilor din clasele IX-XII și a presupus realizarea unor texte poetice, narative sau dramatice și eseuri dedicate evocării personalității poetului Mihai Eminescu și marilor personalități istorice și literare care au contribuit la înfăptuirea Unirii Principatelor și a Marii Uniri.

„Felicit atât elevii, cât și pe colegii mei pentru dăruire, implicare și munca depusă și nu pot să închei decât cu cuvintele lui Barbu Ștefănescu-Delavrancea: <<România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie>>”, a spus profesorul Alina Țicu, directorul Liceului Teoretic Novaci. 

 Mai multe imagini pe https://www.facebook.com/LiceulTeoreticNovaciOficial

Galerie foto




Vizualizări: 1,275

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste