(închide)

Ziua Culturii Naționale, celebrată la Liceul Teologic din Târgu-Jiu

 

Elevi ai Liceului Teologic din municipiul Târgu-Jiu au celebrat, sub îndrumarea dascălilor lor, Ziua Culturii Naționale, dar și împlinirea a 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Proiectul s-a intitulat „Mai aproape de cultură” și a avut loc în incinta liceului. La activitatea care a avut loc pe 12 ianuarie 2022, au participat directorii Vătafu Ștefan-Cristi și Raica Cristinel-Manole, dar și cadre didactice și elevi ai liceului. Programul s-a desfășurat conform planului, fiind coordonat de profesoarele Mirea Domnica-Angelica și Crețan Onorica.

Celebrarea a debutat cu o frumoasă prezentare în Power-Point, elevii aflând lucruri interesante, apoi a urmat o interpretare a cântecelor pe versuri eminesciene și recitarea unor creații ale luceafărului poeziei românești. Elevele Jianu Ana-Maria de la clasa a IX-a C și Romanescu Denisa de la clasa a XI-a C au interpretat melodiile ,,Sara pe deal”, ,,Pe lângă plopii fără soț”.
Poeziile poetului nepereche au fost recitate de următoarele eleve:
-Lupuleț Aida(clasa a X-a D) ,,Doina’’;
-Buda Alexia clasa a X-a D ,,Atât de fragedă... ’’;
-Macioc Mihaela (clasa a X-a D) ,,De ce nu-mi vii?’’;
-Albeanu Patricia(clasa a-X-a D) ,,Dorința’’;
-Stroe Angela (clasa a X-a D) ,,Când amintirile”;
-Cândea Daria și Daiana (clasa a VIII-a) ,,Mai am un singur dor”;
-Mălăescu Mălina(clasa a VIII-a) ,,La mijloc de codru...”;
-Stăncioi Ramona-Andreea (clasa a VIII-a) ,,Somnoroase păsărele ’’;
-Cărăvan Alexandru (clasa a V-a) ,,Ce te legeni’’...
Momente deosebite au oferit și elevii Ansamblului Coral ,,Heruvimii” (clasele IX-XII), interpretând câteva cântece pe versurile lui Mihai Eminescu: ,,Codrule ,codruțule", „Sara pe deal’’, „Pe lângă plopii fără soț”.
Programul s-a finalizat cu un dans de balet clasic, realizat pe muzica lui Ceaikovski- ,,Lacul lebedelor’’, având-o protagonistă pe micuța balerină Cucăilă Anisia, de la clasa a V-a. Directorul liceului i-a felicitat pe elevii implicați și pe dascălii coordonatori-  Prof.Mirea Domnica-Angelica, Prof. Crețan Onorica. 

La eveniment au participat și Prof.Diaconescu Amelia și Prof.Popescu Mirela-Mirabela.

Galerie foto




Vizualizări: 884

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste