(închide)

Școala-online, o provocare în sate din Gorj! Poștașul le duce temele acasă elevilor

 

În multe zone din Gorj, zone rurale, dascălii sau poștașul duc temele elevilor, acasă, căci copiii locuiesc în zone fără semnal la internet sau fac parte din familii prea sărace, care nu își permit un abonament la internet. Copiii care nu pot face școală online pentru că nu au curent electric sau acces la internet, vor avea şi ei posibilitatea studierii de acasă. Profesorii şi învăţătorii le duc lecțiile la poartă. Măsura ca profesorii să vină din poartă în poartă a fost luată la nivelul fiecărei școli și aprobată de Inspectoratul Școlar la începutul lunii noiembrie.

Potrivit statisticilor, în judeţul Gorj sunt 5.000 de elevi care nu au telefon sau tabletă, iar alţi 3.000 nu au internet. Pentru ca şi aceşti copii să poată învăţa în această perioadă, se fac eforturi suplimentare. Există învățători și profesori care merg cu temele și lecțiile scoase la imprimantă acasă le elevii care nu au acces la intrenet. Astfel de situații se întâmplă, de exemplu, în comuna Văgiulești. „Vine doamna învățătoare și le aduce lecțiile șoi ce au făcut în fiecare zi la școală. Aici, unde stăm noi, nu avem semnal nici la telefoane, dar la internet... Asta este situația. Bine că există doamna care are grijă și de copiii noștri. Sunt mai mulți copii în acest sat în aceeași situație”, a spus mama unor elevi din Văgiuelști. La alţii, lecţiile ajung în plic cu ajutorul poştaşului din comună, care face drumuri în plus, voluntar, pentru ca toţi copiii care au nevoie de ele să le primească. 

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj, 1.744 de elevi au calculator, 6.734 laptop, 25.740 telefon mobil și 1.357 tablete. Totodată, 36.617 copii dispun acasă de o conexiune la internet.

Sursa: https://observatornews.ro/educatie/elevii-din-judetul-gorj-primesc-lectiile-in-plic-de-la-postas-403513.html

Vizualizări: 425

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste