(închide)

Se schimbă casele de marcat! Ultra Plus System vine în ajutorul operatorilor economici

 

Potrivit hotărârii guvernului nr. 804/2017 pentru modificarea normelor ordonanței de urgență  nr. 28/1999 toti operatorii economici din România, trebuie să înceapă să utilizeze case de marcat electronice conform calendarului stabilit. Astfel perioada de implementare a noii ordonanțe este 1 iunie pentru firmele mari și mijlocii și 1 august pentru firmele mici, iar toți operatorii economici trebuie să înlocuiască toate casele de marcat cu rola de hartie cu cele electronice.

      Ordonanța de urgență a guvernului nr. 44/2018 amână aplicarea sancțiunilor pentru companiile ce nu respectă calendarul înlocuirii caselor de marcat. Astfel, firmele mari și mijlocii nu vor fi sancționate până la data de 1 septembrie, iar firmele mici nu for fi sancționate până la 1 noiembrie. Pentru a nu risca sancțiuni consistente, administratorii firmelor pot începe să achiziționeze noile tipuri de case de marcat. Agenții economici trebuie să aibă în vedere ca achiziționarea  aparatelor de marcat electonice sunt livrate numai de distribuitorii autorizați de Ministerul Finanțelor. Ultra Plus System recomandă operatorilor economici să achiziționeze noile modele de aparate fiscale valabile din 2018 pentru a evita întreruperile activității.

Ultra Plus System aduce la cunoștința agenților economici că fiscalizarea noilor case de marcat necesită o durată de timp de minim 2 zile lucrătoare, fapt ce trebuie luat în considerare de către utilizator, acesta putând intra în posesia casei de marcat, doar dupa aceasta perioadă. Comercianții de case de marcat autorizați, precum și serviciul avize și autorizații din cadrul organului fiscal, în urmatoarea perioadă vor avea un volum mare de muncă ce poate prelungi aceste termene. Ținând cont de acestea, vă informăm că nu este indicat să se aștepte înlocuirea aparatelor de marcat cu jurnal pe hârtie cu unele noi, cu jurnal electronic, în ultimul moment, deoarece pot apărea întarzieri pănă la fiscalizarea acestora, iar comercianții nu vor putea ridica casele de marcat și nu își pot desfășura activitatea în această perioadă.

Ultra Plus System, operator economic autorizat pentru comercializare și service case de marcat cu jurnal electronic,  pune la dispoziția celor interesați, la prețuri avantajoase, produse excelente, întocmește dosarul de fiscalizare și îl depune la biroul (compartimentul) avize şi autorizaţii (case de marcat) din cadrul  ANAF-Gorj sau sub formă de fișier (pdf inteligent transmis prin intermediul serviciului spaţiul privat virtual), gratuit.

Ultra Plus System vine în ajutorul dumneavoastră să înlocuiți casele de marcat dotate cu role jurnal pe suport hârtie, cu aparate de marcat echipate cu jurnal electronic. Pentru mai multe informații ne găsiți în municipiul Târgu Jiu în Strada Siretului 5A sau la numerele de telefon 0353 404 040, 0726439392, 0720302020.

Trebuie reținut de către operatorii economici că această rolă jurnal îi ajută, de exemplu, când pierd un bon sau îl rătăcesc, ei putand  să scoată imediat de acolo o copie. Dacă până acum firmele erau obligate să păstreze copii ale bonurilor timp de 5 ani pentru eventualitatea unui control, cu noua casă de marcat informaţiile legate de vânzări vor fi transmise către ANAF, pentru început, cu ajutorul unui stick de memorie. Casele de marcat de tip vechi tipăresc dublura tuturor bonurilor împreună cu raportul Z. Acest lucru nu se va mai întâmpla odată cu noile case de marcat, pentru că dublura va fi memorată în jurnalul electronic și astfel se va ușura pentru toate societățile comerciale partea de arhivare. La noua casă de marcat, informațile se stochează pe un sd card, iar utilizatorul va putea extrage din memoria casei de marcat informațiile care ulterior vor ajunge la ANAF cu ajutorul unui stick, conectându-se la portul usb. Asta deoarece aparatele de marcat nu vor fi conectate de la început cu serverele ANAF, ci abia din 2019.

Important pentru ca activitatea dumneavoastră să se desfășoare în bune condiții este să faceți schimbarea casei de marcat din timp pentru a nu apărea întârzieri din cauza numărului mare de agenți economici care fac această modificare.Vă așteptăm așadar în această perioadă la Ultra Plus System în municipiul Târgu Jiu în Strada Siretului 5A sau la numărul de telefon 0353 404 040.

Galerie foto



Vizualizări: 2,680

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste