(închide)

Un primar din Gorj vine în sprijinul bolnavilor! Campanie de donare de sânge într-o comună

 

Primarul Comunei Negomir, Tudor Oita si Surca Elena vor organiza, în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Gorj din municipiul Targu-Jiu, o campanie de donare de sânge.

Astfel, pe 15 februarie, negomirenii care vor să își ajute semenii și să doneze sânge, sunt așteptați să participe la campanie! Autoritatea locală pune la dispoziția celor care vor dona un autovehicul, ce îi va transporta la Centrul de Transfuzii din Târgu-Jiu.

„Prin intermediul acestui eveniment ne dorim să rezolvăm pe cât posibil o problemă generală cu care se confruntă spitalele, și anume lipsa de sânge. Pornind de la motto-ul "Nu trebuie să fii doctor pentru a salva o viață", vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a ne ajuta la atingerea obiectivului principal al acestui proiect”, a afirmat primarul Tudor Oiță de la Negomir.
Cei care vor să doneze trebuie să îndeplinească următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani, greutate peste 50 kg, puls regulat 60 — 100 bătăi pe minut, tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg, să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale, femeile trebuie să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală. De asemenea, donatorii trebuie să nu consume grăsimi, băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni precum hipertensiune, boli de inimă, boli renale, psihice, hepatice, endocrine, TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologic, ulcer, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer. Cei care doresc sa se alature campaniei noastre vor avea transport gratuit ,cu plecarea din Negomir. Pentru detalii se poate lua legatura cu Primarul Comunei Negomir- Tudor Oita (nr tel: 0728074865)sau Surca Elena.

Vizualizări: 3,424

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste