Medic al SJU Târgu-Jiu: „Obezitatea se asociază, de foarte multe ori, cu boli cronice severe”

 

Obezitatea este o afecțiune care apare atunci când o persoană are exces de greutate sau grăsime corporală. Odată instalată, boala afectează starea de sănătate. Obezitatea se asociază, de foarte multe ori, cu boli cronice severe, inclusiv sindromul metabolic, artrita și unele tipuri de cancer. În România, incidența obezității este de aproximativ 17% în mediul rural și 20 % în mediul urban, fiind mai frecventă la femei, în timp ce la copii variază între 5 - 10 %.
Doctorul Andreea Purec-Popescu, medicul șef al Secției Endocrinologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, vorbește în videoclipul postat pe pagina de Facebook a Spitalului județean de Urgență Târgu-Jiu -https://www.facebook.com/Spitalul-Jude%C8%9Bean-de-Urgen%C8%9B%C4%83-T%C3%A2rgu-Jiu-256247419599296 - despre riscurile acestei afecțiuni.
Obezitatea este cea mai cunoscută boală metabolică, cu o incidență în creștere. În ultima perioadă a afectat, conform OMS, un procent îngrijorător de peste 50 % din populația adultă.
În funcție de severitate, gradul și tipul distribuției acesteia, obezitatea se asociază cu multiple complicații.

Vizualizări: 871

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste