(închide)

Artist independent apreciat, K-RIGA mărturisește: „Fără muzică aș fi gol, nu aș avea niciun scop!”

 

Pasiunea pentru muzică și dragostea pentru ceea ce face au fost mereu motorul artistului K-Riga! Mehedințeanul Daniel Claudiu Cariga își crează zi de zi, prin multă muncă, un nume în industria muzicală și are planuri mari de viitor. Piesele sale sunt ascultate de mii de tineri din România, mai ales că mesajul lui K-Riga este unul care te pune pe gânduri: „Să fim liberi să facem ceea ce ne dorim fără să ne fie frică de eșec, să fim oameni până la capăt, să trăim, nu să supraviețuim! Trebuie să ai bărbia sus, pieptul în față pentru că tu ești personajul principal!”, spune artistul. 

Daniel Claudiu Cariga este artist independent (cântăreț), compozitor și producător, un tânăr talentat care iubește muzica de când se știe! Până la 14 ani a crescut în satul Zegujani din județul Mehedinți, după care a plecat la liceu, în Drobeta Turnu Severin. Aici a avut și primele sesiuni de studio, dar a și urcat prima dată pe o scenă. „Momentele care m-au definit le-am trăit în Drobeta Turnu Severin, unde am avut primele sesiuni de studio și primele apariții pe scenă. Dragostea pentru sunete și vibe am avut-o de mic copil. Aveam un telefon pe care îl foloseam pe post de radio. Avem niște căști legate de telefonul ăla tot timpul, ascultam piesele de la radio, piesele care rulau la momentul respectiv. Îmi imaginam că eu sunt ăla care cântă, îmi imaginam cum aș fi eu în videoclipul piesei. (…) Acolo am găsit o modalitate de a fi liber și am învățat să las prejudecățile deoparte. Mă consider un om liber și visător, sunt fericit că fac ceea ce îmi place. Sunt fericit când produc o piesă nouă care sună exact cum îmi doream sau poate mai bine de atât”, a spus, pentru Pagina Olteniei, K-Riga.

În prezent, Daniel Cariga locuiește și muncește în Timișoara, însă din ianuarie se va muta în Capitală. Are planuri mari legate de cariera sa muzicală și muncește zilnic pentru a le îndeplini. „Muncesc de la 18 ani și nu am cerut de la nimeni nimic, mi-a plăcut să fac totul singur și să mă descurc prin forțe proprii. În general sunt un om fericit cu ce are, dar dorește mai mult, un om care muncește pentru visurile lui și face multe sacrificii pentru a face ceea ce își dorește. (…) Acum trei ani am început să investesc în mine și în muzica mea foarte mult, mai mult decât o făceam de obicei. Mi-am dat seama că fără muzică aș fi gol, că nu aș avea niciun scop!”, a adăugat cântărețul. 

K-Riga: „Muzica pentru mine înseamnă libertate!”

De-a lungul anilor, Daniel Cariga a trecut și prin momente care pe alții i-ar fi făcut să renunțe. N-a fost cazul lui! Ambițios și determinat să reușească și să ajungă un artist așa cum își dorește, K-Riga a evoluat și promite că nu se va lăsa de muzică. „Am avut momente grele, multe, în care nu știam dacă mai pot continua, dar tot muzica mă făcea să merg mai departe. Pasiunea era mai puternică decât momentele alea grele prin care treceam și reușeam să le scot la capăt tot timpul. Cel mai mult am evoluat ca artist în Timișoara datorită oamenilor cu care am lucrat, cu producători și ingineri de sunet care m-au coordonat și care au crezut tot timpul că proiectele cu care veneam la ei sunt niște proiecte valoroase și nu trebuie tratate cu indiferență. Am lucrat și cu artiști care m-au susținut pe parcurs, dar au fost puțini care au rămas până în momentul de față. Oamenii din jurul meu m-au inspirat și m-au făcut să evoluez pe zi ce trece. Dar cel mai mult am evoluat singur pentru că mi-am dorit asta și sunt într-o cursă cu mine însămi de când am început să scriu primul vers. Nu am nicio pregătire în domeniu, totul am învățat închis între patru pereți cu muzica în urechi nopți la rand”, a spus artistul. Pe viitor, Daniel își dorește să creeze muzică bună, al cărei mesaj să ajungă la cât mai multe persoane. Pentru el, muzica înseamnă libertate. La Timișoara a stat patru ani, iar din ianuarie va demara noi proiecte muzicale, la București. A muncit mult și va munci în continuare, crede în visele lui și vrea să evolueze. „Când sunt în studio simt că sunt liber și pot să mă exprim cum vreau eu, și am jurat că o să mă exprim liber, fară să-mi pese de părerile altora! Când compun o piesă, nu mă gândesc să mă duc pe niște stiluri anume. Când încep să înregistrez atunci se întâmplă magia! (…) Este un sentiment de nedescris atunci când nu mergi după un tipar, este libertate! Mesajul meu este simplu să fim liberi să facem ceea ce ne dorim fără să ne fie frică de eșec, să fim oameni până la capăt, să trăim, nu să supraviețuim. Trebuie să ai bărbia sus, pieptul în față, pentru că tu ești personajul principal!”, a declarat K-Riga.

32 de piese lansate pe canalul său de Youtube și Spotify

Până în prezent, K-Riga a lansat 32 de piese pe canalul meu de YouTube și Spotify. Acestea sunt, potrivit cântărețului, cele mai bune piese pe care a vrut să le prezinte publicului său. „Pe canal meu de YouTube predomină videoclipurile pentru că îmi place ca o piesă bună să aibă și un videoclip bun. Și de aceea am ales să fac clipuri la majoritatea pieselor de pe YouTube, pentru că eu lansez doar piesele foarte bune. Toate acțiunile pe care vrei să le faci ca artist independent costă bani, n-am făcut nimic pe gratis și nici nu am cerut să mi se facă gratis. Mereu am ales muzica și tot timpul am să fac la fel, în orice situație”, a mai adăugat Daniel Cariga alias K-Riga.

Pe data de 30 noiembrie 2021, K-Riga a lansat ultima piesă din 2021: 

Piesele sale le puteți asculta pe https://www.youtube.com/channel/

Pe artist îl puteți urmări și pe Facebook: https://www.facebook.com/dany.cariga

Galerie foto




Vizualizări: 1,061

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste