(închide)

Gorjeanul Mihai Bratu, cel mai bun participant din toate timpurile la Olimpiada Internațională de Lingvistică

 

Elevul gorjean Mihai Alexandru Bratu devine cel mai bun participant al României, din toate timpurile la Olimpiada Internațională de Lingvistică (aur 2021, aur 2022)! Profesorul Cristina Goanță, directorul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, instituția unde învață Mihai Bratu, a anunțat că elevul gorjean este cel mai bun participant al României din toate timpurile, la această importantă competiție, depășindu-l, astfel, pe Dan Mirea (aur 2014, argint 2015) care a ocupat această poziție în ultimii 7 ani.

De asemenea, eleva Nicoleta Dobrică (bronz 2021, bronz 2022) se alătură și ea listei pe care se mai aflau, alături de Dan, din partea României, Theodor Cucu (bronz 2016, aur 2017) și Matei Banu (bronz 2017, bronz 2019).

 Iată realizările elevului care a demonstrat că prin multă muncă poate depăși orice limite: Mᴇᴅᴀʟɪᴇ ᴅᴇ Aᴜʀ la Olimpiada Internațională de Lingvistică, ediția 2022; Mᴇᴅᴀʟɪᴇ ᴅᴇ Aʀɢɪɴᴛ, ediția 2022, la Asia Pacific Linguistics Olympida; Mᴇᴅᴀʟɪᴇ ᴅᴇ Aʀɢɪɴᴛ la Olimpiada Internațională de Geografie, ediția 2022; Mᴇᴅᴀʟɪᴇ ᴅᴇ Aᴜʀ la Olimpiada Internațională de Lingvistică, ediția 2021; Mᴇᴅᴀʟɪᴇ ᴅᴇ Bʀᴏɴᴢ, ediția 2021, la Asia Pacific Linguistics Olympiad; Felicitări, Mihai! Felicitări tuturor profesorilor care îți sunt alături! Felicitări coordonatorilor: prof. Cristina Goanță, prof. Vasile Zaharia! Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu - Performanța este tradiția noastră! Din 1890„, a spus profesorul Cristina Goanță. De asemenea, profesorul Elena Roată, cea care a pregătit de-a lungul anilor zeci de elevi olimpici, l-a felicitat pe Mihai Bratu. „Aur și Argint în Lume! In același an de grație 2022! Felicitări, Mihai Bratu !! Remarcabil!!Felicitări, doamna profesoară Cristina Goanţă ! Felicitări, domnule profesor Vasile Zaharia! Colegiul Național " Tudor Vladimirescu"”, a spus profesorul Elena Roată de la CNTV.

„El este Mihai Bratu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu. A muncit și a câștigat medalie de aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Anul acesta, Mihai doboară recorduri și devine cel mai bun participant din toate timpurile. Totodată, participarea lui și a celorlalți trei elevi, Ștefan Oros, Vlad Oros și Nicoleta Dobrică, aduce României locul 3 în lume. Felicitări! Felicitări, Mihai Bratu!”, a transmis și Iulian Popescu.

Vizualizări: 336

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste