(închide)

Mai mulți medici de la SJU Târgu-Jiu diagnosticați cu noul coronavirus! „Puțini sunt rămași pe baricade. Nu știu cât vor mai rezista!”

 

Opt medici, care lucrează la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu sunt infectați cu noul coronavirus. Astfel, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, Elena Vlad, medic pneumolog, a fost ultima care a anunțat, la finalul săptămânii trecute, că a fost diagnosticată cu COVID-19. La ATI, sunt 5 medici infectați. „Cinci ATI-isti sunt scoși de acest virus din linia întâi. Știe cineva? Sănătate colegei dr. Vlad și colegilor noștri! Liniile de gardă pe medicală și ATI sunt asigurate de puținii medici rămași pe baricade ! (medici care, nu știu cât timp vor mai rezista!)“, a postat medicul Tatiana Grecu, pe Facebook. „Menționăm că SJU Târgu-Jiu are aprobată o structură cu un număr de 126 de paturi, din totalul celor 864 finanțate de CASJ Gorj, pentru pacienții suspecți/confirmați COVID. Totodată, conform acțiunii tematice de control încrucișat efectuat de personal din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică din alte județe s-a constatat că au fost îndeplinite criteriile din machetele de raportare COVID: existența circuitelor create în UPU și pe secții în contextul epidemiei COVID-19; este respectat planul privind modalitatea de aplicare a măsurilor in domeniul sănătății publice de risc epidemiologic de infecție cu noul SARS-COV 2; sunt asigurate materialele de protecție și dezinfecție în cantități suficiente; dotarea unității sanitare cu echipamente de protecție și produse biocide în cantități suficiente“ a transmis Spitalul Județean.

 Săptămâna trecută, mesajul unui cadru medical angajat al Spitalului de Pneumoftiziologie Dobrița din comuna Runcu a județului Gorj a devenit viral. Gorjeanca spune că românii ar trebui să respecte regulile impuse de autorități, căci medicii și cadrele medicale din spitalele din țară fac tot ce este omenește și profesional posibil ca să trateze și să salveze pacienții infectați cu COVID-19.

https://www.paginaolteniei.ro/articol/cadru-medical-din-gorj-curajul-nostru-dispare-cand_4664.html

Vizualizări: 796

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste