(închide)

Olimpic și șef de promoție cu 9,99, Andu Docheru este un învingător! Vrea să devină medic

 

Clopoțelul va suna pentru ultima oară și pentru elevii de clasa a VIII-a de la Colegiul Auto ″Traian Vuia” din municipiul Târgu-Jiu. De data aceasta, mai trist, cu ecou, parcă într-o lume goală, distanțată, ascunsă cu teamă în spatele unei măști care sufocă. Dincolo de ea…multe zâmbete triste! Copiii, adevărați eroi ai acestei perioade grele, cu multe incertitudini, se vor îndepărta de lumea în care au crescut 8 ani. Și au crescut frumos! Cu rezultate remarcabile, cu medii mari și foarte mari, pot privi cu mândrie în urmă și cu încredere în viitor. Un astfel de copil este Andu, cum îi pun colegii și profesorii, care l-au îndrăgit foarte mult în cei 8 ani.

Docheru Florin Andrei, așa cum figurează în buletin, este un elev eminent, olimpic la multe materii, o întrupare a seriozității și a ambiției, un luptător care ascunde cu demnitate o poveste dramatică. Povestea de viață a acestui suflet minunat nu este una plină doar de bucurii! Din păcate, în 2010, Andu a fost victima unui accident rutier grav, soldat cu un traumatism cranio- cerebral cu fractură de bază de craniu și pareză facială bilaterală, cu tulburări de limbaj și hipoacuzie. Au urmat luni lungi de spitalizare, de intervenții, de recuperare, nopți de întrebări, de revoltă împotriva unei instanțe supreme considerate nedrepte! Părinții, zdrobiți de incidentul tragic, s-au ridicat și au mers mai departe…cu demnitate! Aceeași demnitate pe care i-au insuflat-o și lui Andu… Anii au trecut și luptele au fost câștigate.

Cine este Andu astăzi, după zece ani? Este șeful de promoție la clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Nr.7, unitate componentă a Colegiului Auto „Traian Vuia″ și, pentru că perfecțiunea nu există, în cei 4 ani are media generală 9,99. Pe lângă aceasta, mai bine de 70 de diplome atestă participarea la concursuri și olimpiade judetene și naționale, de biologie, educație tehnologică, limba română, limba engleză și multe altele. Este elevul pe care niciodată profesorii nu l-au surprins fără răspuns, indiferent de materie. Este elevul care cu mult bun simț oprește profesorul și îl întreabă ″Mă scuzați…aici nu poate fi altfel?″ și, cu același firesc mulțumește, dând dovadă de o educație aleasă. Ceea ce i s-a întâmplat cu ani în urmă, îl ambiționează să lupte, să muncească mai mult. Andu vrea să urmeze Facultatea de Medicină, să caute soluții pentru suferințele oamenilor și să le aline. Se va înscrie la profilul Științele naturii ca prim pas în drumul său plin de ambiție și de provocări. Seriozitatea și modestia, cu siguranță, îi vor asigura succesul!

Profesor Grațiela Pigui, Colegiul Auto „Traian Vuia” (autor articol)

Galerie foto



Vizualizări: 5,414

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste