Trei zile, patru evenimente rutiere! Apel al pompierilor gorjeni: Stop accidentelor!

 

Pompierii de la ISU Gorj  fac un apel la populație,accidentelor deoarece în ultimele trei zile au avut loc patru accidente rutiere cu victime!

În doar trei zile, patru accidente rutiere s-au produs în județul Gorj în urma cărora au rezultat opt victime!

Doar norocul și intervenția promptă a echipajelor de intervenție au făcut ca niciuna dintre victime să nu-și piardă viața!

Mulți ați fost implicați în accidente rutiere, mulți ați fost victime, ați pierdut persoane dragi sau, cel puțin ați văzut suferința celor care au trăit pe propria piele asemenea evenimente nefericite.

Cauzele sunt de toate felurile: alcool la volan, viteza, grabă, neacordare de prioritate, teribilism, sau doar o clipă de neatenție.

Dde la începutul acestui an și până în prezent, pompierii au  intervenit la peste 50 de accidente rutiere.

Au fost cazuri în care persoane au fost încarcerate, în care au existat victime multiple, în care persoane au suferit leziuni foarte grave și persoane pentru care, din păcate, n-am mai putut face nimic…

Ce putem face?

Aparent, lucrurile sunt simple: trebuie doar să conștientizăm riscurile la care ne expunem și adoptăm un comportament adecvat, dar, din păcate, lucrurile nu stau așa…

O mare greşeală este să gândim aşa: „Mie nu mi se poate întâmpla!”, „Conduc foarte bine şi pot evita oricând un accident”, „Nu am făcut niciodată accident şi nici n-o să fac” etc.

Când gândești așa, toate cauzele care generează tragedii par minore și de neluat în calcul…până când realitatea arată că, dacă nu suntem preventivi, oricui i se poate întâmpla…

#Pompieri #Salvatori #Stop_accidentelor

Vizualizări: 869

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste