(închide)

Violeta Popescu, elevă a SPA Târgu-Jiu și câștigătoare a multor premii la festivaluri de folclor! Vrea să urmeze Conservatorul

 

Maria Violeta Popescu este o adolescentă pasionată de muzică, foarte talentată și ambițioasă! Este cursantă a Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, coordonată de prof. Maria Loga, și zilele trecute a obținut Premiul I, în cadrul celei de-a IX-a ediții a Festivalului – Concurs Regional de Muzică Populară „Flori de munte”, Vulcan, jud. Hunedoara, desfășurat în data de 5 iunie 2019, la Cinematograful ”Luceafărul” din Municipiul Vulcan! 

Adolescenta are  16 ani și este elevă în clasa a IX-a la Colegiul National Spiru Haret din Târgu Jiu, la profilul Filologie. De cinci ani, Violeta Popescu studiază canto popular la Școală Populară de Artă din Târgu Jiu, fiind una dintre cele mai bune eleve. Nu s-a decis încă în ceea ce privește cariera pe care o va urma, dar spune că muzica va fi mereu cea mai mare pasiune a sa. „Aș dori să studiez mult mai în detaliu tainele muzicii la Conservator. Părinții mei mi-au descoperit talentul. Eram la o serbare în clasa aIV-a, iar doamna profesoară m-a rugat sa interpretez o piesa din repertoriul privighetoarei Maria Lătărețu. Din acel moment, părinții mei au hotărât să caute persoane cât mai potrivite, care îmi pot oferi un sprijin cât mai mare în domeniul muzicii. Din acel moment părinții, dar și fratele meu mai mare mă sprijină în tot ceea ce fac și le mulțumesc. Studiez muzica de 5 ani la Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu sub îndrumarea doamnelor profesoare Maria Loga și Nicoleta Lătărețu”, a spus, pentru Pagina Olteniei, talentata adolescentă.

Violeta Popescu a studiat și pianul, aprofundându-i tainele chiar la Liceul de Muzică: „Puțini dintre cei care mă cunosc știu că am studiat timp de doi ani pianul la Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Ciupag, care are un loc special în inima mea. Sunt foarte multi oamenii carora le sunt recunoscătoare pentru ceea ce sunt astăzi. In aceste momente, le mulțumesc din suflet doamnelor mele profesoare, doamna Maria Loga și doamna Nicoleta Lătărețu, pentru că îmi luminează pașii spre drumul cântecului popular!”, a declarat Violeta Popescu.

Are multe premii la activ

Pentru adolescentă, muzica este cântecul sufletului. Născută și crescută parte din anii săi la sat, Violeta spune că tradițiile sunt cele care conturează un neam, îi dau autenticitate: „Lumea satului și tradițiile gorjenesti sunt frumoase. Ma bucur că m-am născut într-o zonă de renume cu atât de multă istorie și oameni frumoși. Sarbatorile din judetul Gorj sunt minunate, iar costumele populare gorjenesti mă cuceresc, drept pentru care de-a lungul timpului am incercat sa am cat mai multe costume in garderoba mea”, a afirmat interpreta. Palmaresul elevei este destul de bogat, căci muncește mult și pune suflet în tot ceea ce face. Violeta Popescu se poate lăuda cu Premiul 1 la Festivalul "Flori de munte" Vulcan; Premiul 1 la Festivalul Tinere Talente-Godinesti,Premiul 3 la Festivalul "Maria Apostol"-Runcu,Trofeul festivalului "Flori de munte"-Vulcan,Premiul 1 la Festivalul "Nicolae Vlad"-Dragotesti,Premiul 3 la Festivalul "Stele de maine"-Timisoara,Premiul 3 la Festivalul "Tinere talente"-Rovinari, Premiul Special al juriului la Concursul "Trecut. Prezent.Viitor"-Deva și multe altele.

Galerie foto





Vizualizări: 1,096

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste