(închide)

Gest de mare omenie la Aninoasa! Au construit o casă nouă pentru o bătrână și fiul ei bolnav. Un incendiu le-a distrus fosta locuință

 

O bătrână în vârstă de 86 de ani și fiul său bolnav au rămas fără locuință cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, când un incendiu puternic le-a distrus tot ce aveau: casa, bunuri. Norocul lor a fost că au scăpat cu viață. Drama fără margini a impresionat mai mulți săteni din comuna Aninoasa, care s-au mobilizat la inițiativa consilierului local Petre Tudora, iar ieri, 22 ianuarie 2022, bătrâna și fiul său s-au mutat într-o nouă locuință. 

Viața bătrânei Jenica din satul Groșerea al comunei Aninoasa (Gorj) nu a fost ușoară, dar nu se aștepta ca toată agoniseala să îi fie distrusă de un incendiu puternic. De asemenea, deși spera ca Dumnezeu să o ajute să treacă peste marea greutate, nu și-ar fi imaginat că oamenii din sat îi vor sări în ajutor și vor face eforturi pentru ca în câteva săptămâni să aibă o casă nouă. „Ce ați făcut dumneavoastră aici, este o nouă gospodărie și nu am cuvinte să vă mulțumesc. Nu mi-a rămas nimic, a ars totul. Și acum, uite câte mi-ați făcut! Ați muncit foarte mult și nu am putere să vă mulțumesc. Tot ce am acum este datorită dumneavoastră, să vă dea Dumnezeu sănătate. Nu știu cum să vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut”, a spus, cu lacrimi în ochi și emoție în glas, tanti Jenica. La inițiativa consilierului local Petre Tudora, mai mulți cetățeni ai comunei au pus mână de la mână și au lucrat zilnic la noua locuință a bătrânei. Nu au precupețit niciun efort, i-au adus și mobilă, veselă, produse alimentare, chiar și lemne. Tot ei o vor ajuta pe tanti Jenica să aibă și electricitate în noua casă. În locuință, bătrâna și fiul ei au apă curentă, tot din grija celor care au decis să îi ajute. Potrivit lui Petre Tudora, vor căuta soluții și pentru a o ajuta pe bătrână cu cheltuielile necesare traiului zilnic, căci are o pensie mică. Casa cea nouă a fost ridicată pe ruinele unui fost șopru din cărămidă, care a fost întărit și al cărui acoperiș a fost refăcut în totalitate.   

„M-a sensibilizat acest caz şi am decis să ajut această familie. Ne-am apucat de treabă în decembrie şi le mulţumesc cetăţenilor care au fost alături de mine şi m-au sprijinit, unii cu materialele şi alţii cu bani. Am început cu acoperişul, am continuat la interior și încet încet am finalizat acest proiect de suflet (...) Ne-a ajutat Dumnezeu și am finalizat. Acesta este rodul muncii noastre. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine în realizarea unui gest frumos, greu pentru cârcotași, dar realizabil pentru oamenii cu suflet mare și de inițiativă. Aceasta este contribuția oamenilor de bine. Îmi doresc ca și pe mai departe să fim alături de această familie, să nu-i abandonăm. Mulțumesc. Mulțumesc. Mulțumesc. Fiți binecuvântați!”, a transmis Petre Tudora.

 Locuința celor doi a fost sfințită ieri de preotul din sat, iar la final a fost organizată și o mică agapă.

Asemenea gesturi de mare omenie sunt destul de rare în ziua de astăzi! Felicitări!

Galerie foto






Vizualizări: 599

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste