Gorjeanca Viviana Gînju, gimnastă la LPS Cetate Deva, medaliată cu aur la Campionatul național de la Ploiești

 

Campionatul Naţional de gimnastică pe echipe şi individual pentru junioare III și II a avut loc la Ploieşti. Peste 170 de sportive au concurat pe 31 martie și 2 aprilie. Aici, la Ploiești, cele mai mici gimnaste și-au stabilit ierarhiile la individual și pe echipe în prima etapă a Campionatelor Naționale pentru Junioare III și II, exerciții impuse, Seria A. De la LPS Cetate Deva este  campioana Junioarelor II, Nivel 4, Viviana Gînju.

Campioana Viviana Gabriela Gînju este originară din Gorj, mai exact din comuna Roșia de Amaradia și iubește gimnastica! Face performanță și muncește din greu pentru fiecare medalie obținută. Viviana Gînju este gimnastă la LPS Cetate și practică acest sport de performanță de când avea 5 ani.

Rezultatele muncii sale depuse zi de zi la antrenamente se văd la campionatele naționale la care a participat și la care a câștigat mai multe medalii de aur! Săptămâna trecută, Viviana și colegele sale de la LPS Cetate Deva au participat la Campionatul Naţional de gimnastică pe echipe şi individual pentru junioare III și II, care a avut loc la Ploieşti. Aici, peste 170 de sportive au concurat pe 31 martie și 2 aprilie. Cele mai bune gimnaste junioare de la aproape 20 de cluburi din România au concurat la  Campionatul Național de gimnastică artistică feminină organizat sub egida FRG.

Viviana Gînju a obținut medalia de aur (locul I), devenind noul lider național cu un total de 64.501 puncte la grupa sa de vârstă (junioare 2).

Prof. Adela Popa este unul dintre antrenorii fetelor, colaborează și cu Florin Cotuțiu, Anamaria Ocolișan, Delia Oltean și Liliana Cosma. Acest concurs este o primă etapă din derularea unui campio­nat national, viitoarea competiție pro­gramată în toamna acestui an, fiind și o etapă decisivă pentru loturile de cam­pioane naționale la ediția 2022.

Viviana și povestea sa de succes

„Povestea Vivianei Gânju este una la fel de frumoasă ca a oricărei alte gimnaste: când mama ei a aflat că e însărcinată cu fetiță, și-a dorit din tot sufletul ca fetița ei să facă gimnastică de performanță! Iar când Vivi a fost suficient de mare încât să stea la Deva singură, a dus-o acolo. Așa a ajuns Vivi la Deva! Este un copil foarte puternic, foarte ambițioasă și muncitoare si înzestrată de la mama natură cu foarte mult talent! De aceea a și performat în scurt timp!”, spune Rodica Mischiu, mama gimnastei Cristina Popescu. În ceea ce o privește pe craioveanca Bianca Dinu, pasiunea pentru gimnastică a apărut tot în primii ani de viață. La 4 ani a mers la un curs de dans modern, unde făceau și ore de gimnastică. Antrenorul de acolo i-a remarcat abilitățile și a îndrumat-o către gimnastica de performanță, care nu se putea face decât la Deva. Așa a ajuns Bianca Dinu la Deva și avea doar 5 ani!- continuarea o puteți citi în articolul https://www.paginaolteniei.ro/articol/campioana-viviana-ginju-cetatean-de-onoare-al-comu_2949.html, dar și https://www.paginaolteniei.ro/articol/viviana-cristina-si-bianca-oltencutele-care-cucere_2917.html?fbclid=IwAR2tW9l0dUTfxVig2ockAvqcbEJbmCsHSte5hCv2A0UccJ0PHU_uMuM7Eyk

Galerie foto


Vizualizări: 1,846

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste