(închide)

Gorjeanul Narcis Filipescu, medic primar chirurg cardiovascular, specializat în Franța, va oferi consultații la Târgu-Jiu

 

Începând cu data de 1 octombrie, în cadrul Clinicii Life Scan din Târgu Jiu, Dr. Narcis Filipescu, medic primar chirurg cardiovascular, specializat în Franța, cu o înaltă expertiză în domeniul chirurgiei cardiace și a vaselor mari, va oferi consultații celor care prezintă patologie cardiacă sau vasculară periferică.

Medic specialist chirurgie cardiovasculară și șef al Secției de Chirurgie Cardiovasculară Clinică de la Spitalul Clinicco Brașov, gorjeanul Narcis Filipescu s-a specializat în Franța vreme de câțiva ani, dar a ales să revină în țara sa natală și să profeseze aici! Din 2012, medicul Narcis Filipescu lucrează la Spitalul Clinicco Brașov, unitate medicală privată de prestigiu.

Născut la Țicleni, oraș din județul Gorj, medicul Narcis Filipescu este descris de cei care îl cunosc drept un om cu adevărat bun, un profesionist care dă totul pentru meseria pe care o practică. Este foarte apreciat de comunitatea medicală din România, dar și de cea din Franța, țara în care s-a pregătit vreme de cinci ani. Despre meseria sa, pe care o practică cu multă dragoste de oameni, spune că este una de „finețe” și „cea mai frumoasă din lume”. Grație pregătirii sale profesionale, medicul Filipescu poate să ofere pacienților săi cardiaci o viață mai bună, dar și mai lungă. Specialitatea sa este chirurgie cardiovasculară care, deși tratează aceleași boli ca și cardiologul, dar prin alte mijloace (chirugicale), este mai înrudită cu chirurgia generală decât cu cardiologia – formația sa este de chirurg.

Chirurgia cardiovasculară, de fapt, cuprinde două specialități – chirurgia cardiacă și chirurgia vasculară. Chirurgia cardiacă este chirurgia care se ocupă cu inima și vasele mari de sânge – aorta și crosa aortei și chirurgia vasculară este cea care se ocupă cu aorta abdominală, vasele periferice, carotide, vene.

„Am plecat în Franța pentru a aprofunda această meserie. Nu am plecat pentru bani, nu m-am gândit niciodată la acest lucru. Ba din contră, aș spune. Nu am avut în Franța o poziție foarte bănoasă. În schimb, am avut o poziție extraordinară din punct de vedere profesional. Am lucrat în Paris, într-un spital extraordinar, Spitalul Saint Joseph, cu oameni pe care îi cunoscusem în România, cum ar fi profesorul Bical pe care l-am întâlnit la Timișoara în timpul rezidențiatului și care mi-a fost îndrumător. Pot să vă spun că, atunci când l-am cunoscut, viziunea mea asupra chirurgiei s-a schimbat complet. Cinci ani am profesat în Franța”, a spus medicul Narcis Filipescu într-un interviu.

 https://www.paginaolteniei.ro/articol/specializat-in-franta-medicul-gorjean-narcis-filip_3251.html

https://clinicco.ro/echipa/chirurgie-cardiovasculara/lucian-narcis-filipescu

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057676958957

Vizualizări: 4,202

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste