Program balnear de recuperare post-COVID la Băile Govora

 

Distinsa doamnă a turismului balnear din Vâlcea, numită şi Sighişoara Sudului, Băile Govora, se străduieşte astăzi să-şi recapete atmosfera şi stilul din perioada belle-epoque. În anii '30, aici se organizau campionatele naţionale de bridge, şi staţiunea era cotată la Bursa de la Paris.

Govora deţine cea mai valoroasă arhitectură balneară din judeţul Vâlcea, conturată în prima jumătate a secolului XX. La Băile Govora este zona cu cel mai ozonificat aer din ţară, graţie echilibrului dintre ionii pozitivi şi cei negativi, în consecinţă se recomandă tratamentului pentru bolile respiratorii. 

Din acest an, stațiunea Băile Govora are un program dedicat pacienţilor cu sechele post-COVID. Dificultăţile de respiraţie, oboseala rapidă și accentuată, rezistenţa scăzută la efort fizic, starea de somnolenţă sau durerile musculare sunt doar câteva dintre sechelele unei infecţii COVID-19 cu afectare medie sau severă la nivel respirator. 

„Sechelele respiratorii pot persista o perioadă îndelungată de timp, de la câteva săptămâni până la câteva luni, iar în cazul în care pacientul nu urmează un program complex de recuperare, scăderea capacităţii respiratorii se poate accentua, ducând la o alterare a calităţii vieţii”, spune dr. Elena Dragomir, medic balneolog la hotel Palace Băile Govora

Continuarea pe https://www.viata-medicala.ro/reportaje

Vizualizări: 1,443

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste