Salvamontiștii gorjeni, la Congresul Internațional de Salvare Montană, din Italia

 

O echipă din care fac parte și salvamontiști din Gorj este prezentă până pe 22 octombrie în stațiunea Toblach, din Tirolul de Sud-Italia. Aici se desfășoară lucrările Congresului Internațional de Salvare Alpină CISA IKAR.

Delegația Salvamont România la acest eveniment profesional de mare prestigiu va fi alcătuită din reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Argeș, Covasna, Gorj, Hunedoara, Mureș, Maramureș, Neamț, Sinaia și doi delegați partenerului de tehnologie al Salvamont, Vodafone Romania. 
Cei aproximativ 100 de membri ai acestui for mondial (instituții, asociații naționale de salvare montană, organizații profesionale sau institute de cercetare în domeniul salvării montane) din peste 40 de țări, de pe toate continentele, şi-au adus aici reprezentanți pentru a lua contact cu ultimele studii și cercetări în domeniul salvării montane.

Participanții au ocazia să analizeze echipamentele și tehnicile de salvare propuse
Participanții au ocazia să analizeze, în sala de conferință sau practic, în teren, echipamentele și tehnicile de salvare propuse pentru a fi implementate de către echipele de salvare montană, având posibilitatea să le aprobe sau respingă prin votul din plen. După aprobare, echipamentele și tehnicile de salvare primesc certificarea oficială a forului, fiind transmise către fiecare țară ca recomandare pentru a fi introduse în programa de pregătire, în dotare și, în final, în acțiunile de salvare.

Congresul reprezintă o oportunitate deosebită pentru salvatorii montani din întreaga lume pentru a realiza schimb de informații și experiență. Se realizează astfel un sistem cât mai performant de salvare montană, care, pe lângă reușita intervenției, să ofere siguranță maximă atât pentru victimă, cât și pentru salvator.

Vizualizări: 68

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

Călător în Oltenia

Olteni de poveste